Σεμινάριο στον Όμιλο Φίλων Αστρονομίας: Βραχώδεις πλανήτες

Καθίστε στην άκρη ενός ρήγματος στον Ερμή και αποθαυμάστε με τον/την αγαπημένο/η σας τη διπλή ανατολή του Ήλιου.
Μην ανησυχείτε… ο πυθμένας του ρήγματος είναι μόνο 1780 μέτρα κάτω από τα πόδια σας. Λίγο θα σας δυσκολεύει η στολή του αστροναύτη για ν’ αγκαλιαστείτε… αλλά ποιος νοιάζεται;…
Πηγαίνετε στον πλανήτη- φυλακή του μέλλοντος, την Αφροδίτη. Lasciate ogne speranza, voi ch’intrate, όπως θάλεγε κι ο Δάντης. Θερμή αλλά καθόλου υγρή, ίσως ο θερμότερος πλανήτης του Ηλιακού μας Συστήματος, με ατμόσφαιρα από (ανάμεσα στ’ άλλα) βιτριόλι.

Θαυμάστε τη Γη που σφύζει από ζωή. Μερικοί πιστεύουν ότι έχει και έλλογη ζωή, άλλοι το αμφισβητούν. Μάθετε γιατί τα ηφαίστεια και οι σεισμοί, αν τα δει κάποιος από άλλη πλευρά είναι ευλογία για τον πλανήτη. Παρακολουθήστε την επιθανάτια αγωνία των δεινοσαύρων που παρέδωσαν την εξουσία στα θηλαστικά.

Και τέλος επισκεφτείτε τον Άρη, το σκουριασμένο πλανήτη. Δείτε την εναγώνια προσπάθεια του ανθρώπου να ανακαλύψει εξωγήινη ζωή. Περπατήστε σε αρχαίες κοίτες ποταμών που ξεράθηκαν εκατοντάδες εκατομμύρια χρόνια τώρα. Πετάξτε πάνω από τη Vales Marineris.

Μην ανησυχείτε, η πεπειραμένη πιλότος μας Μαρία Κώνστα, ένα από τα στολίδια του Ομίλου μας, θα μας ταξιδέψει σε μέχρι πρότινος άγνωστους κόσμους και θα μας γυρίσει με ασφάλεια στο σπιτικό μας.

Παρακαλώ επιβιβαστείτε

Σάββατο 5 Οκτωβρίου, στις 6 το απόγευμα
στον Όμιλο Φίλων Αστρονομίας, Αλεξανδρείας 113

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *