Βραβείο για «Το μυστικό του Θησέα»

Με σκοπό να τιμήσουν τη μνήμη και το έργο του Νίκου Καζαντζάκη διοργανώθηκε το κινηματογραφικό φεστιβάλ στον κινηματογράφο «Αλκυονίδα» και οι θεατές είχαν την ευκαιρία
να παρακολουθήσουν τις ταινίες «Ζορμπάς», «Τελευταίος Πειρασμός» και «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται».

Πριν την προβολή των ταινιών που έχουν βασιστεί σε έργα του Νίκου Καζαντζάκη το κοινό παρακολούθησε και τη μικρού μήκους ταινίας «Το μυστικό του Θησέα», που αποτελεί τη μοναδική κινηματογραφική πρόσληψη και διασκευή της «Ασκητικής» του σπουδαίου έλληνα συγγραφέα και την οποία σκηνοθέτησε ο Μάριος Ιορδάνου, υπογράφοντας μαζί με τη Σοφία Καζαντζιάν και το σενάριό της.

«Το μυστικό του Θησέα» πρωτοπαρουσιάστηκε στο κοινό τον Φεβρουάριο του 2014 στα πλαίσια της Εβδομάδας Μνήμης και Τιμής για τον Νίκο Καζαντζάκη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας. Η ταινία έχει «ταξιδέψει» και σε άλλες χώρες, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι απέσπασε το α’ βραβείο φωτογραφίας στο Διεθνές φεστιβάλ «London Greek Film Festival». Τη διεύθυνση φωτογραφίας υπογράφει ο Πάνος Γκόλφης και παίζουν οι Μάριος Ιορδάνου, Σοφία Καζαντζιάν, Ρωμανός Τζανουδάκης, ενώ το ρόλο του αφηγητή έχει αναλάβει ο Γιάννης Βόγλης.


Όπως λοιπόν αναφέρει ο Νίκος Καζαντζάκης στην «Ασκητική» του, «Ερχόμαστε από μια σκοτεινή άβυσσο. Καταλήγουμε σε μια σκοτεινή άβυσσο. Το μεταξύ φωτεινό διάστημα το λέμε Ζωή». Και σίγουρα ταινίες όπως «Το μυστικό του Θησέα» φωτίζουν ακόμα περισσότερο τη ζωή μας…!

Γρηγόρης Μελάς

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *