Χαλκιδική: Τα μανιτάρια που μαγείρεψε στον άντρα της, της στοίχισαν τη ζωή

Σε κρίσιμη κατάσταση ο σύζυγος της άτυχης γυναίκας!Η τραγωδία με τον αναπάντεχο θάνατο της νεαρής γυναίκας συγκλονίζει τη Χαλκιδική. Ο εφιάλτης του αντρόγυνου ξεκίνησε πριν από μία εβδομάδα…

Δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή η 44χρονη από τη Γαλάτιστα Χαλκιδικής που κατανάλωσε μαζί με τον άντρα της δηλητηριώδη μανιτάρια. Η άτυχη γυναίκα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης και παρά τις προσπάθειες των γιατρών άφησε την τελευταία πνοή της αργά χθες το βράδυ (09-10-2014).

Την είδηση για τον θάνατο της 44χρονης μετέδωσε στο δελτίο ειδήσεών της, η TV ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ. Σύμφωνα με τον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό, σε καλύτερη κατάσταση νοσηλεύεται ο σύζυγος της που σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχει ενημερωθεί για το χαμό της γυναίκας του.

Το χρονικό της υπόθεσηςΟι δύο τους το περασμένο Σάββατο μάζεψαν μανιτάρια από δασική περιοχή της Γαλάτιστας και τα κατανάλωσαν την ίδια μέρα. Τα συμπτώματα από τα δηλητηριώδη μανιτάρια εμφανίστηκαν μετά από 12 ώρες και μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο Νοσοκομείο Πολυγύρου.

Την Κυριακή το πρωί η κατάστασή τους σταθεροποιήθηκε ωστόσο το μεσημέρι η κατάσταση της 44χρονης γυναίκας άρχισε να επιδεινώνεται. Παρά το ότι της χορηγήθηκε αντίδοτο παρουσίασε υπατική και νεφρική ανεπάρκεια.

Απαιτήθηκε η διασωλήνωσή της και η διακομιδή της στο Παπαγεωργίου, όπου μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους και ο σύζυγός της, ο οποίος είχε φάει μικρότερη ποσότητα μανιταριών και είχε ελαφρύτερα συμπτώματα.

«Η δηλητηρίαση από τα μανιτάρια εμφανίζεται αρχικά με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας και συνήθως μετά από 6 ή 8 ώρες. Στην περίπτωσή μας τα συμπτώματα ξεκίνησαν μετά από 12 ώρες και αρχότερα έγιναν εντονότερα από το αναμενόμενο» εξήγησε στο halkidikinews.gr o Δ/ντης της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Πολυγύρου, Έντουαρντ Χαμάμ.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *