ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΜΕΤΡΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ «ΚΑΡΤΕΛ» ΔΙΥΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΧΟΝΔΡΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ!
«ΠΛΑΦΟΝ» ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΑΔΙΑ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΤΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ!
Ο Παν. Λαφαζάνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος….
στις εξελίξεις στην αγορά πετρελαιοειδών, έκανε την παρακάτω δήλωση:
Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Οικονομίας, αντί να επιδίδονται σε ευτελή δημαγωγία και πρακτικές αποπροσανατολισμού, οφείλουν άμεσα να διεξάγουν και να δημοσιοποιήσουν ουσιαστικό κοστολογικό έλεγχο και έλεγχο των τιμών πώλησης σε όλα τα στάδια μεταποίησης, διακίνησης και εμπορίας των πετρελαιοειδών, από την προμήθεια του αργού και τη διύλισή του έως το χονδρικό εμπόριο και τη λιανική πώληση.
Όλοι γνωρίζουν ότι τα πραγματικά «καρτέλ» βρίσκονται κυρίως στα διυλιστήρια και στο χονδρεμπόριο. Μόνο που διαχρονικά οι κυβερνήσεις, μαζί και η σημερινή κυβέρνηση, καλύπτουν και συγκαλύπτουν την αισχροκέρδεια και τη καταλήστευση των καταναλωτών, από την οποία επωφελείται και το κράτος με τους πανύψηλους φόρους!
Η κυβέρνηση αυτήν την ώρα αντί να βάζει πλαφόν και μάλιστα με αυθαίρετο τρόπο, μόνο στις τιμές λιανικής πώλησης της βενζίνης, οφείλει να θέσει με όρους πραγματικής διαφάνειας και προστασίας του καταναλωτή πλαφόν και στις τιμές που πωλούν τα διυλιστήρια και οι εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών.
Σήμερα περισσότερο από ποτέ γίνεται απαραίτητος ο δημόσιος έλεγχος του κρίσιμου στρατηγικού τομέα του πετρελαίου για τη χάραξη μιας νέας προοδευτικής πολιτικής με αποκλειστικά αναπτυξιακά, κοινωνικά και οικολογικά κριτήρια!

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

1 Comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *