Οι ψηφοφόροι “ανακρίνουν” την Μέρκελ

Σε ερωτήσεις πολιτών θα απαντήσει σήμερα η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, η οποία…

συνεχίζει να προηγείται στις δημοσκοπήσεις ενώ απομένουν δύο εβδομάδες ως τις εκλογές.

Συγκεκριμένα, μια ομάδα 150 ψηφοφόρων κλήθηκε σε μια εκδήλωση σε ένα πρώην βυρσοδεψείο που μετατράπηκε σε κέντρο τέχνης στο Μενχενγκλάντμπαχ, στην βιομηχανική ζώνη της δυτικής Γερμανίας. Η 75λεπτη εκδήλωση πρόκειται να μεταδοθεί απευθείας τηλεοπτικά από το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ARD.

Το πρόγραμμα αυτό, που θα μεταδοθεί σε ώρα υψηλής τηλεθέασης, είναι το δεύτερο στο οποίο η Μέρκελ επιχειρεί να προσεγγίσει ένα ευρύ κοινό μέσω τηλεόρασης πριν από τις εκλογές της 22ας Σεπτεμβρίου.

Η ίδια και ο βασικός αντίπαλός της, ο Σοσιαλδημοκράτης Πέερ Στάινμπρουκ, αντιμετώπισαν μια ομάδα τεσσάρων δημοσιογράφων την 1η Σεπτεμβρίου, σε μια τηλεοπτική αναμέτρηση αμερικανικού τύπου. Το κοινό έκρινε ότι ο Στάινμπρουκ κέρδισε οριακά. Οι περισσότερες άλλες τηλεοπτικές εμφανίσεις της Μέρκελ το τελευταίο διάστημα ήταν μαγνητοσκοπημένες συνεντεύξεις.

Ο Στάινμπρουκ είναι προγραμματισμένο να εμφανιστεί σε ένα παρόμοιο τηλεοπτικό πρόγραμμα την Τετάρτη το βράδυ, σε μια εκπομπή στον ίδιο χώρο.

Σύμφωνα με το ARD, οι ερωτήσεις θα φιλτραριστούν εκ των προτέρων από μια ομάδα που θα είναι αρμόδια για να αποφεύγονται οι επαναληπτικές ερωτήσεις.

enikos.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *