Έχει και το δούλεμα τα όρια του

Περιχαρείς, Πρόεδρος Αναστασιάδης και Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης ανακοίνωσαν πρόσφατα στο κυπριακό λαό ότι η Κύπρος βγήκε στις αγορές νωρίτερα απ’ ότι υπολόγιζαν και δανείστηκε 750εκ. με επιτόκιο 4.75%, επιστράτευσαν δε επικεινωνιολόγους και παπαγαλάκια για να το…..
διαφημίσουν ανάλογα, παρουσιάζοντας την εξέλιξη αυτή ως έκφραση εμπιστοσύνης των ξένων επενδυτών στην κυπριακή οικονομία. Λίγες μέρες πριν από τον δανεισμό των 750.εκ. δανείσθηκαν, όχι από τις αγορές με ανοικτές διαδικασίες αλλά με αδιαφανή τρόπο (private placement ), άλλα 100.εκ. πληρώνοντας μάλιστα ένα αρκετά ψηλό επιτόκιο 6.25% και παρά τις έντονες επικρίσεις που δέχθηκαν δεν έδωσαν επαρκείς λεπτομέρειες και στοιχεία για τις πηγές και τους όρους αυτού του δανεισμού. Αυτά τα ποσά χρειάζονται άμεσα για να κλείσουν ‘’τρύπες’’ όπως εξήγησαν της αμαρτωλής διακυβέρνησης Χριστόφια
Στις αγορές βγήκαμε, στις υπεραγορές όμως πότε θα πάμε να ψωνίσουμε μια που σε κάθε σπίτι οι μισοί είναι άνεργοι; 17 μήνες μετά την ανάληψη της εξουσίας από το Πρόεδρο Αναστασιάδη στη πραγματική οικονομία δεν ‘’κουνιέται φύλλο’’, οι τράπεζες δεν δανείζουν και αν δανείζουν γδέρνουν με απίστευτα ψηλά επιτόκια και η κυβέρνηση αναμένει ανάπτυξη της οικονομίας μέσα από αυτές τις συνθήκες. Τώρα, πώς θα μπορέσει μια χρεοκοπημένη οικονομία να παράξει στο μέλλον και να αποπληρώσει τους δανειστές της  δεν μας εξηγά η κυβέρνηση. Το πλέον σίγουρο είναι ότι οι δανειστές μας δεν θα χάσουν τα λεφτά τους μια που και χαλίτικη γη υπάρχει αλλά και φυσικό αέριο θα υπάρξει. Κυβέρνηση και Βουλή προχώρησαν με νομοθετική ρύθμιση στην δραστική μείωση του καταθετικού επιτοκίου το οποίο μετά και την αφαίρεση της φορολογίας για την άμυνα 30% δεν ξεπερνά το 1.80% και άφησαν στο έλεος των τραπεζιτών το χρεωστικό επιτόκιο που ξεπερνά σε πολλές περιπτώσεις το 10%. Όσον αφορά την ασυδοσία των τραπεζιτών στις αναδιαρθρώσεις δανείων και των καταχρηστικών και παράνομων χρεώσεων, εκεί να δεις τι πάρτι γίνεται!! Η κυβέρνηση Αναστασιάδη απέδειξε ότι ούτε σχέδιο έχει για την οικονομία άλλα ούτε και είναι σε θέση να τιθασεύσει το αμαρτωλό τραπεζικό κατεστημένο και να επαναδιαπραγματευτεί με τους ξένους δανειστές μας τους πολύ άδικους όρους του Μνημονίου.

Οι πολίτες χάνουν καθημερινά την δουλειά τους, οι νέοι και μορφωμένοι πολίτες μεταναστεύουν και ο Νίκος Αναστασιάδης, ‘’ο ηγέτης της κρίσης’’,  που από οικονομικά δεν γάιζε ποτέ αυτολιβανίζεται και δεν θέλει να παραδεχθεί ότι απέτυχε να μας βγάλει από τα τραγικά αδιέξοδα που μας έχει οδηγήσει αυτός και ο φίλος του ο ανεκδιήγητος Δημήτρης Χριστόφιας με το κούρεμα καταθέσεων και την καταστροφή του τραπεζικού συστήματος. Αν κάποιοι έπρεπε να κάτσουν πρώτοι στο σκαμνί της δικαιοσύνης είναι ο Δημήτρης Χριστόφιας για το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων και την ‘’διάσωση’’ της Λαϊκής Τράπεζας και ο Νίκος Αναστασιάδης για το κούρεμα των καταθέσεων και το ξεπούλημα των υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα στη Τράπεζα Πειραιώς, ενέργειες που έχουν δώσει την χαριστική βολή στην οικονομία μας

Όπως έχω παλαιότερα αναφέρει, ο ιδιωτικός δανεισμός στην Κύπρο σαν ποσοστό επί του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος (ΑΕΠ), είναι από τους ψηλότερους, αν ο όχι ο ψηλότερος στον κόσμο. Υπάλληλοι τραπεζών μου έχουν αναφέρει ότι μέχρι και το έτος 2009 υποχρεώνοντο από τους προϊσταμένους τους να τηλεφωνούν σε γνωστούς και φίλους και να τους παροτρύνουν να πάρουν δάνεια, και όλα αυτά με τις ευλογίες της Κεντρικής Τράπεζας, της Κυβέρνησης και των πολιτικών οι οποίοι παρέμεναν ύποπτοι θεατές για την τρέλα που εξελισσόταν. Σήμερα όλοι αυτοί οι άθλιοι συντελεστές της καταστροφής τρέχουν να σώσουν τις τράπεζες σε βάρος των πολιτών, αλλά δύσκολα θα το πετύχουν, μια που ακόμη και αυτοί που μπορούν να πληρώνουν τις δόσεις των δανείων τους δεν το κάνουν γιατί αισθάνονται κορόιδα.

Και ενώ όλα τα πιο πάνω συμβαίνουν ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συνεχίζει το δούλεμα, που ίσως είναι το μόνο που είναι ικανός να κάνει, εκφράζοντας την δήθεν δυσαρέσκεια του ότι η διαδικασία για τιμωρία των ενόχων της καταστροφής δεν προχωρά όσο ο ίδιος επιθυμούσε. Οι διορισθέντες από τον ίδιο, Γενικός και Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας, απλοί και βολεμένοι θεατές, εκλαμβάνουν την δήλωση του Προέδρου ως μομφή εναντίον τους και με τη σειρά τους ρίχνουν το φταίξιμο στην αστυνομία που δεν προχωρά τις δήθεν ανακρίσεις. Οι ξένοι εμπειρογνώμονες που έχει ήδη μετακαλέσει ο Πρόεδρος και τους οποίους θα αδροπληρώνουμε σπάνε πλάκα για την κατάντια μας, μια που για κάνουν την δουλειά τους χρειάζονται, όπως έχουν δηλώσει από την αρχή, ειδικά λογισμικά προγράμματα αξίας περίπου €300.000,  τα οποία παρά τις διαβεβαιώσεις Αναστασιάδης δεν έχουν ακόμη αγορασθεί.

Το δούλεμα της δήθεν τιμωρίας των ενόχων μου θυμίζει το δούλεμα που έγινε με το έγκλημα του Χρηματιστηρίου το 1999-2000 όπου Νίκος Αναστασιάδης και άλλοι πολιτικοί και τραπεζίτες έδρασαν και καταλήστευσαν τις οικονομίες του λαού, χωρίς όπως αναμενόταν να τιμωρηθούν. Όπως και τότε έτσι και τώρα κανείς δεν θα τιμωρηθεί γιατί απλά το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι και το κεφάλι είναι ένας εκ των κατ’ εξοχήν εκπρόσωπων και εκφραστών του παλαιοκομματισμού και της διεφθαρμένης κομματοκρατίας, ο Πρόεδρος Νίκος Χρύσανθου Αναστασιάδης. Ένας άνθρωπος  με τα γνωστά βαρίδια και εξαρτήσεις που όσο και αν κάνει ότι θυμώνει δεν πείθει κανένα νοήμον πολίτη ότι αυτά που λεει τα εννοεί και σίγουρα υπό την ηγεσία του δεν είναι δυνατόν να υπάρξει κάθαρση. Κατηγορούν, όχι άδικα τον Ανδρέα Βγενόπουλο, πρώην αφεντικό της Λαϊκής Τράπεζας για το ρόλο που έπαιξε στη πτώχευση της Λαϊκής Τράπεζας, αλλά αυτός από την μεριά του, με μεγάλο θράσος τους ειρωνεύεται και τους αποκαλεί ‘’μικρά ανθρωπάκια με μεγάλη γλώσσα’’ προφανώς γιατί τους έχει λαδώσει και τους έχει στο χέρι.

Πραξικόπημα και εισβολή 1974, Φιάσκο των πυραύλων S300 1998, Χρηματιστήριο 1999, αεροπορικό δυστύχημα της Ήλιος 2004, Φονική έκρηξη στο Μαρί 2011, πτώχευση της Κύπρου 2013, είδε κανείς να τιμωρείται έστω και ένας για τα πιο πάνω εγκλήματα; Η πεμπτουσία ενός Δημοκρατικού κράτους είναι η Δικαιοσύνη η οποία δυστυχώς στην Κύπρο έχει καταντήσει σαν τον ιστό της αράχνης στην οποία πιάνονται μόνο τα μικρά ζωύφια και όχι μεγάλα ανθρωπόμορφα κτήνη. Έχουν δυστυχώς μετατρέψει οι άθλιοι την Κύπρο σε ένα κράτος μπανανία, σ’ενα ψευδοκράτους του νότου.

Ο κύπριος έμεινε άνεργος, του κούρεψαν τις καταθέσεις του και παρά το γεγονός ότι είναι θερμόαιμος, παραδόξως δεν αντέδρασε. Για τον Κύπριο, όμως η οικογένεια του είναι κάτι το ιερό. Όταν σύντομα ο δικαστικός κλητήρας θα του κτυπά την πόρτα του για να του επιδώσει το πωλητήριο δικαστικό διάταγμα για το σπίτι του, τότε αναπόφευκτα φοβάμαι θα πέσουν οι πρώτες τουφεκιές. Αν και το απεύχομαι, αν είναι να γίνει κάτι τέτοιο, ας πέσουν οι πρώτες αυτές τουφεκιές όχι στον κακόμοιρο τον δικαστικό κλητήρα, αλλά να πέσουν πάνω στους γνωστούς ενόχους που μας οδήγησαν σε αυτό το απίστευτο χάλι. Οι πολίτες γνωρίζουν ποίοι είναι οι ένοχοι, όπως γνωρίζουν επίσης ότι δικαιοσύνη δεν πρόκειται να αποδοθεί ποτέ. Μέσα στην απελπισία του ο πολίτης είναι σίγουρο ότι θα αποτελέσει άμεση απειλή για αυτούς τους ελεεινούς πολιτικούς, δικαστικούς, τραπεζίτες εκδότες και καναλλάρχες που τον εμπαίζουν . Όλοι αυτοί οι άθλιοι πρωταγωνιστές κατάστρεψαν τα πάντα για το προσωπικό τους συμφέρον. Μόνο ανήθικοι και θρασύδειλοι θα μπορούσαν να φερθούν με αυτόν τον τρόπο, και σαν τέτοιοι που είναι, αν ο λαός καταστεί πραγματική απειλή για αυτούς θα το βάλουν στα πόδια για να γλιτώσουν για να απολαύσουν τα κλεμμένα. Μόνο ίσως έτσι θα απαλλαγούμε από αυτά τα κτήνη και θα ελπίσουμε σε ένα καλύτερο μέλλον

Όμηρος Αλεξάνδρου
http://omirosalexandrou.blogspot.com.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *