ποιοτικό περιεχόμενο ιστοσελίδας

Το ποιοτικό περιεχόμενο ιστοσελίδας παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην …
 προώθηση της ιστοσελίδας, και αυτό γίνεται για πολλούς λόγους. Σε αυτό το άρθρο θα περιγράψουμε κάποιους από αυτούς τους λόγους. Επίσης, σε αυτό το άρθρο περιλαμβάνονται κάποιες συμβουλές προς τους κατασκευαστές ιστοσελίδων σχετικά με το πως θα δημοσιεύσετε καλό και ποιοτικό περιεχόμενο στην ιστοσελίδα σας.

ποιοτικό περιεχόμενο ιστοσελίδας

Μοναδικότητα του περιεχομένου. Όταν θέλουμε να έχουμε ποιοτικό περιεχόμενο ιστοσελίδας, τότε καταρχήν πρέπει αυτό το περιεχόμενο να είναι πρωτότυπο. Οι μηχανές αναζήτησης δίνουν μεγάλη αξία σε περιεχόμενο που δεν έχει δημοσιευτεί στο παρελθόν πουθενά αλλού, σε καμμία άλλη ιστοσελίδα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να δημιουργείτε τα δικά σας κείμενα για την ιστοσελίδα σας και να μην αντιγράφετε κείμενα από άλλες ιστοσελίδες. Μια ιστοσελίδα η οποία είναι κατασκευασμένη από υλικό που πήρατε από άλλες ιστοσελίδες θα είναι πολύ πιο δύσκολο να προχωρήσει στις μηχανές αναζήτησης. Ένας γενικός κανόνας που πρέπει να θυμάστε, και ισχύει γενικά σε κάθε περίπτωση, είναι οτι μια ιστοσελίδα με πρωτότυπο περιεχόμενο θα βρεθεί ψηλότερα από μια ιστοσελίδα που δεν έχει πρωτότυπο περιεχόμενο. Αυτό είναι οτι καλύτερο για την προβολή της ιστοσελίδας.

Όταν δημιουργείτε μια ιστοσελίδα, πρέπει να έχετε στο μυαλό σας οτι κατ αρχήν απευθύνεται σε ανθρώπους επισκέπτες, και όχι σε μηχανές αναζήτησης. Το να φέρετε επισκέπτες στην ιστοσελίδας σας είναι μόνο το πρώτο βήμα, και ίσως είναι και το ευκολότερο από όλα τα βήματα. Αυτό που είναι πραγματικά δύσκολο είναι να κρατήσετε τους επισκέπτες της ιστοσελίδας σας, και όχι μόνο να τους κρατήσετε αλλά και να τους μετατρέψετε σε αγοραστές των υπηρεσιών σας. Αυτό μπορείτε να το καταφέρετε μόνο εάν δημοσιεύετε στην ιστοσελίδα σας πραγματικά ποιοτικό περιεχόμενο που να ενδιαφέρει πραγματικά τους αναγνώστες σας. Οι επισκέπτες σας θα μετατραπούν σε αγοραστές των υπηρεσιών σας μόνο εάν βρίσκουν πραγματικά ποιοτικό περιεχόμενο.

Να προσπαθείτε να ανανεώνετε τις πληροφορίες στην ιστοσελίδα σας και αν προσθέτετε νέο περιεχόμενο σε συστηματικά σταθερά χρονικά διαστήματα. Οι μηχανές αναζήτησης εκτιμούν τις ιστοσελίδες που βρίσκονται υπό διαρκή ανανέωση και διαρκή ανάπτυξη. Επιπλέον, όσο πιο χρηστικό κείμενο περιέχει η ιστοσελίδα σας, τόσο πιο πολλούς επισκέπτες θα προσελκύσει. Θα πρέπει να γράφετε άρθρα σχετικά με το αντικείμενο της ιστοσελίδας σας, να δημοσιεύετε τις απόψεις των αναγνωστών σας πάνω στα άρθρα σας, ενδεχομένως να δημιουργήστε και forum για να προκαλείτε συζήτηση σχετικά με τα προγράμματά σας. Ένα forum είναι χρήσιμο μόνο όταν ο αριθμός των επισκεπτών σε αυτό είναι επαρκής ώστε να θεωρείτε ενεργό. Εάν δημοσιεύετε ενδιαφέρον και ελκυστικό περιεχόμενο. τότε αυτό είναι η καλύτερη εγγύηση οτι η ιστοσελίδα σας θα προσελκύσει επισκέπτες που ενδιαφέρονται πραγματικά για το αντικείμενό σας. Αυτός είναι ο σωστός τρόπος για να κάνετε προώθηση στις μηχανές αναζήτησης.

Μια ιστοσελίδα που δημιουργείται περισσότερο για ανθρώπους αναγνώστες παρά για μηχανές αναζήτησης έχει περισσότερες πιθανότητες να καταχωρηθεί σε σημαντικούς καταλόγους όπως για παράδειγμα το DMOZ και πολλοί άλλοι κατάλογοι.

Μια ενδιαφέρουσα ιστοσελίδα πάνω σε ένα συγκεκριμένο αντικείμενο θα έχει πολύ περισσότερες πιθανότητες να λάβει συνδέσμους, να λάβει σχόλια και να λάβει reviews σε σχέση με μια άλλη ιστοσελίδα στο ίδιο αντικείμενο η οποία όμως δεν είναι ενδιαφέρουσα. Αυτά τα reviews μπορεί να σας δώσουν μια καλή ροή επισκεπτών ενώ ταυτόχρονα οι εισερχόμενοι σύνδεσμοι μπορούν να αποτελέσουν μια καλή αιτία που θα σας ανεβάσει στις μηχανές αναζήτησης. Όλα ξεκινάνε από το ποιοτικό περιεχόμενο της ιστοσελίδας. Αλλιώς δεν θα καταφέρετε να πετύχετε πρωτη σελιδα google και θα καταφύγετε στη διαφήμιση στο Google

Και κλείνουμε με μια τελευταία συμβουλή: να κάνετε αυτό που μπορείτε να κάνετε καλά. Εάν έχετε τη δυνατότητα να γράφετε εντυπωσιακά άρθρα που να αρέσουν στον κόσμο και να προσελκύουν επισκέπτες, τότε πρέπει να το κάνετε. Εάν όμως δν μπορείτε να γράψετε ποιοτικό περιεχόμενο ιστοσελίδας, τότε θα πρέπει να το αναθέσετε αυτό σε ειδικούς, όπως για παράδειγμα δημοσιογράφους ή φιλολόγους ή τεχνικούς συνεργάτες. Αυτό φυσικά θα δημιουργήσει ένα επιπλέον έξοδο, όμως σε βάθος χρόνου αυτή η επένδυση θα σας αποζημιώσει.

Πηγή: http://www.infopolis.gr/poiotiko-periexomeno-istoselidas/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *