Λαβρόφ: Η ουκρανική κυβέρνηση εξαρτάται από ριζοσπαστικούς εθνικιστές πραξικοπηματίες

Σκληρή επίθεση στη μεταβατική κυβέρνηση της Ουκρανίας εξαπέλυσε το πρωί του…

Σαββάτου ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, κατηγορώντας τις νέες Αρχές στο Κίεβο πως λαμβάνουν εντολές από εξτρεμιστές, αλλά ταυτόχρονα διαμηνύοντας πως η Μόσχα είναι ανοιχτή σε «έντιμο και επί ίσοις όροις» διάλογο με άλλα κράτη για την επίλυση της ουκρανικής κρίσης.

«Η μεταβατική κυβέρνηση […] δεν είναι ανεξάρτητη. Εξαρτάται, δυστυχώς από ριζοσπαστικούς εθνικιστές που εκτέλεσαν ένα ένοπλο πραξικόπημα», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Λαβρόφ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στη Μόσχα. Σημειώνεται πως η Ρωσία δεν αναγνωρίζει τη νομιμότητα της μεταβατικής ουκρανικής κυβέρνησης.

Παράλληλα, ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας επανέλαβε τη θέση της Μόσχας πως δεν έχει καμία απ΄ ευθείας εμπλοκή στην κατάσταση στην Κριμαία. Υπενθυμίζεται πως η Ρωσία αρνείται πως τα στρατεύματα που έχουν ουσιαστικά καταλάβει τη χερσόνησο είναι ρωσικά, αντιτείνοντας πως πρόκειται για «ομάδες αυτοάμυνας», ισχυρισμός που έχει απορριφθεί με ειρωνείες από τη Δύση.

Ωστόσο, ο κ. Λαβρόφ επεσήμανε πως η Μόσχα είναι «ανοιχτή σε «έντιμο, επί ίσοις όροις και αντικειμενικό διάλογο με τους ξένους εταίρους μας ώστε να βρεθεί ένας δρόμος να βοηθήσουμε την Ουκρανία να εξέλθει από την κρίση».

Πηγή: www.skai.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *