Θετική έκπληξη ο ελληνικός προϋπολογισμός

Θετικές επισημάνσεις για την ελληνική οικονομία διατυπώνει σε έκθεσή της η Goldman Sachs, εστιάζοντας…

στην αντοχή της δημοτικότητας της Νέας Δημοκρατίας.

Η Goldman Sachs αποτιμά σε έκθεσή της θετικά το γεγονός ότι ο όγκος των δημόσιων διαδηλώσεων γύρω από τις πρόσφατες μεταρρυθμίσεις ήταν μικρότερος από ό, τι κατά το παρελθόν, αλλά και το ότι η δημοτικότητα του βασικού κυβερνώντος κόμματος της Νέας Δημοκρατίας δεν έχει μειωθεί σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ και ότι τα δύο μέρη συνεχίζουν να δημοσκόπηση πολύ κοντά το ένα στο άλλο.

Για τα στοιχεία για τη εκτέλεση του προϋπολογισμού αναφέρεται πως έχουν εκπλήξει θετικά, ενώ υπογραμμίζεται η δημιουργία ενός μικρού πρωτογενούς πλεονάσματος κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους, κυρίως ως αποτέλεσμα της συγκράτησης των δαπανών. Αναφορικά με τα μακροοικονομικά μεγέθη σημειώνεται πως συνεχίζουν να παρουσιάζουν μια τάση εξισορρόπησης, ενώ επισημαίνει πως συνεχίζεται η βελτίωση του εμπορικού ισοζυγίου και η μείωση του κόστους εργασίας ανά μονάδα προϊόντος.

Ειδικά για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών εκτιμάται πως θα επιταχυνθεί κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους και θα ανακουφίσει μέρος των εντάσεων που συνδέονται με την έλλειψη ρευστότητας στην οικονομία.

Τέλος, η επενδυτική τράπεζα εστιάζει στο γεγονός ότι η απασχόληση παρέμεινε ισχνή κάτι που χαρακτηρίζει ως αναμενόμενο σε αυτό το στάδιο του προγράμματος.

newsbeast.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *