Θα μας τρελάνεις ρε Πανούση; Τι είναι αυτά που λες για λάθρο: «Θα τους αφήσουμε ελευθέρους αλλά θα ξέρουμε που… βρίσκονται»!

Σε νέες περίεργες όσο και δύσκολα ερμηνεύσιμες προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ Γιάννης Πανούσης για το κέντρο κράτησης λαθρομεταναστών στην Αμυγδαλέζα αλλά και τους εκατοντάδες χιλιάδες
λαθρομετανάστες που βρίσκονται στην Ελλάδα.

Αφού ανακοίνωσε την δημιουργία «κέντρων ανοικτής φιλοξενίας»  ξενοδοχείων πρακτικά σε τρεις περιοχές της Αττικής χωρίς όμως να τις κατονομάσει, στη συνέχεια αναφέρθηκε στους κρατούμενους ότι αυτοί θα βρίσκονται σε καθεστώς «εποπτευόμενης ελευθερίας».

Το τι ακριβώς σημαίνει αυτό μόνο ο υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ γνωρίζει.

Αφού μίλησε για τον έλεγχο όλων των λαθρομεταναστών που βρίσκονται σε κέντρα κράτησης, για τα εκατομμύρια που βρίσκονται στη χώρα ούτε λέξη βέβαια, είπε πως θα ελεγχθούν ποιοι είναι άρρωστοι, ποιοι ανήλικοι και ποιοι δεν μπορούν να απελαθούν, «ξεχνώντας» βέβαια να πει τι θα γίνει με αυτούς που πρέπει να απελαθούν.

Ο υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ προχώρησε και σε μια άλλη καινοφανή δήλωση λέγοντας πως όσοι, μπήκαν παράνομα στη χώρα, χρήζουν βοήθειας, θα γνωρίζουν οι Αρχές πού βρίσκονται και λανθασμένα έχει δοθεί η εντύπωση ότι όλοι αυτοί ξαφνικά θα βρεθούν ανεξέλεγκτοι στην Ομόνοια.

Πως θα γνωρίζουν οι αρχές που βρίσκονται βέβαια αυτό είναι ένα θέμα που μόνο ο Γ. Πανούσης γνωρίζει, ενδεχομένως και μέσω τηλεπάθειας με ειδικούς μέντιουμ.

Για τη διαχείριση των μεταναστευτικών «ροών» βέβαια και όπως αναμενόταν  ο αναπληρωτής υπουργός σημείωσε ότι το θέμα είναι ευρωπαϊκό (sic) και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται, εννοώντας φυσικά πως η Ελλάδα δεν πρόκειται να κάνει απολύτως τίποτα με βάσει τις δικές της δυνατότητες, για την πρόληψη εισόδου των λαθρομεταναστών.

Για την ιστορία οι δηλώσεις του Γ. Πανούση έχουν ως εξής:, «Στόχος είναι σε 100 ημέρες να κλείσει η Αυγδαλέζα και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες, για να προχωρήσουν οι διαμορφώσεις χώρων Αττικής για τρία κέντρα ανοιχτής φιλοξενίας μεταναστών, μια διαδικασία που έχει ξεκινήσει η προηγούμενη κυβέρνηση και θέλουμε να την επιταχύνουμε. Σε σύγκριση με άλλους παρόμοιους χώρους, δεν μπορεί να αλλάξει μορφή»

Για τους μετανάστες στην Αμυγδαλέζα σημείωσε ότι «μια επιτροπή, που συστήνεται, θα προχωρήσει σε επανέλεγχο όλων των φακέλων για έναν προς έναν. Θα διαπιστώσουμε ποιοι είναι άρρωστοι, ασυνόδευτοι ανήλικοι, μετανάστες με σημαντικό χρόνο κράτησης ακόμα και 18 μήνες, ποιοι δικαιούνται άσυλο, ποιοι δεν μπορούν να απελαθούν και άλλες κατηγορίες και αναμένεται τις προσεχείς πέντε-δέκα ημέρες να παραδώσει τα στοιχεία. Κάθε περίπτωση θα εξεταστεί ξεχωριστά».

Στη συνέχεια, όπως σημείωσε, «θα εφαρμόσουμε τη λεγόμενη “εποπτευόμενη ελευθερία”». Πρόσθεσε, δε, ότι οι πολίτες δεν θα πρέπει να έχουν την εικόνα ότι όλοι αυτοί θα φύγουν αύριο, αλλά η διαδικασία της αποχώρησης από την Αμυγδαλέζα θα γίνει σταδιακά».

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *