«Να μην σφαγεί πρόβατο στον αγώνα του ΠΑΟΚ»

Οι Φιλοζωικές Οργανώσεις βγάζουν κόκκινη κάρτα στο έθιμο της Σαχτέρ Καραγκαντί

Την παρέμβαση του εισαγγελέα, τη διακοπή του αγώνα και την αυτόφωρη σύλληψη όσων θα…
συμμετέχουν στη διαδικασία σφαγής, ζητούν, με επιστολή τους, η Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία και Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων σε περίπτωση που η ομάδα ποδοσφαίρου του Καζακστάν Σαχτέρ Καραγκαντί, που παίζει αύριο με τον ΠΑΟΚ ακολουθήσει την εθιμοτυπική της παράδοση και σφάξει ένα πρόβατο πριν από τον αγώνα.

Οι Φιλοζωικές εκφράζουν την ανησυχία τους για την ενδεχόμενη κακοποίηση ζώου στην επιστολή που απέστειλαν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στο υπουργείο Αθλητισμού, την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, στον ΠΑΟΚ και στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, σημειώνοντας ότι «σεβόμαστε τις θρησκευτικές παραδόσεις και κουλτούρες των άλλων λαών, μόνο όμως όταν δεν εμπεριέχουν την κακοποίηση ζώων».

Όπως εξηγούν στην επιστολή, «πρόσφατα, η πρακτική αυτής της ομάδας απαγορεύτηκε στη Σκωτία από την UEFA, η οποία, παρακινούμενη από έντονες φιλοζωικές αντιδράσεις, έστειλε επιστολή προς τον πρόεδρο της ομάδας, στην οποία ζητούσε σε αυστηρούς τόνους να σταματήσει τις θυσίες προβάτων πριν από τους αγώνες, γιατί διαφορετικά θα υπάρξουν κυρώσεις».

«Επειδή, όμως, αύριο η εν λόγω ομάδα θα αγωνιστεί εναντίον του ΠΑΟΚ σε ελληνικό έδαφος, στο πλαίσιο του Εuropa League, αιτούμεθα την άμεση παρέμβασή σας προς τον πρόεδρο της ομάδας, ενημερώνοντάς τον για τις εθνικές και κοινοτικές διατάξεις σύμφωνα με τις οποίες απαγορεύονται οι σφαγές εκτός σφαγείου και χωρίς προηγούμενη αναισθητοποίηση».

Οι Φιλοζωικές τονίζουν ότι, εάν ο πρόεδρος της ομάδας δεν σεβαστεί τους νόμους, θα ζητήσουν την παρέμβαση του εισαγγελέα και τη διακοπή του αγώνα. Το θέμα θα συζητηθεί στην αυριανή σύσκεψη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης με αφορμή τα μέτρα που θα ληφθούν για τον αγώνα.

Πάντως, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε πριν από λίγο ο προπονητής της ομάδας Βίκτορ Κουμίκοφ ξεκαθάρισε ότι πρόκειται για ένα τοπικό έθιμο που δεν πρόκειται να επαναληφθεί σε αγωνιστικό χώρο.

newsbeast

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *