ΚΩΣΤΑΣ ΛΑΠΑΒΙΤΣΑΣ: «ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ»

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΑΝ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΗΤΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ…

ΒΙΝΤΕΟ: ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΛΑΠΑΒΙΤΣΑ ΣΤΟ ThePressProject

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και γνωστός οικονομολόγος Κώστας Λαπαβίτσας συμμετείχε το βράδυ της Δευτέρας στην πρώτη μεγάλη τηλεοπτική συνέντευξη του ThePressProject για την σημερινή συγκυρία, την διαπραγμάτευση, την Ευρώπη και το ευρώ.

Στην διάρκειας δυόμιση ωρών συνέντευξή του ο Κώστας Λαπαβίτσας ανέφερε για το ΣΥΡΙΖΑ ότι εντός του κυβερνητικού κόμματος υπάρχουν όλο και περισσότεροι που δείχνουν αποφασισμένοι να αντισταθούν σε μια συμφωνία που θα ξεπερνάει τις κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης .

Για τη διαπραγμάτευση και τις προοπτικές μιας αμοιβαίας επωφελούς συμφωνίας ο Κώστας Λαπαβίτσας εμφανίστηκε επιφυλακτικός λέγοντας ότι ακόμα και αν η διαρροή με το κείμενο του Γιούνκερ δεν εξασφαλίζει παρά ακόμα λίγο χρόνο. Αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα να ξεκινήσει η συζήτηση για τη βιωσιμότητα του χρέους και προέτρεψε την κυβέρνηση να μην αποκλείσει την προοπτική της ρήξης.

Απαντώντας στον ισχυρισμό του Γιάνη Βαρουφάκη ότι ακόμα και αν η είσοδος της Ελλάδας στην Ευρωζώνη ήταν λάθος τώρα θα είναι καταστροφή να εγκαταλείψουμε το κοινό νόμισμα υποστήριξε ότι η χώρα μας έχει πέσει στην παγίδα του ευρώ και αναρωτήθηκε «αν βρεθείς με το πόδι πιασμένο στο δόκανο είναι καταστροφή να προσπαθήσεις να απελευθερωθείς; Είναι καλύτερο να περιμένεις να πεθάνεις;».

Ο Κώστας Λαπαβίτσας υποστήριξε την έξοδο της χώρας από το κοινό νόμισμα και μίλησε γιαυπερβολές και τρομοκρατία που έχουν διαμορφώσει την κοινή γνώμη. Ανέφερε ότι μια έξοδος από το ευρώ θα προκαλούσε όντως προβλήματα αλλά ισχυρίστηκε ότι αυτή θα κρατήσει μερικές εβδομάδες. Ο Κώστας Λαπαβίτσας είπε ότι υπάρχουν διακρατικές συμφωνίες που μπορούν να λειτουργήσουν π.χ. για τους ενεργειακούς πόρους, όπως το Ιράν ή η Ρωσία, με την οποία ήδη συνεργαζόμαστε για τις ενεργειακές μας ανάγκες και επεσήμανε ότι «ο στόχος της επιστροφής στη δραχμή είναι η ανάκτηση της εθνικής μας κυριαρχίας».

Τέλος ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε και στις προσωπικές επιθέσεις που δέχεται εξαιτίας των θέσεων του αναφέροντας ότι έχει παραιτηθεί από τη θέση του στο Πανεπιστήμιο SOAS του Λονδίνου. Σημείωσε ότι έχει χρέη στην Μεγάλη Βρετανία και ότι προσωπικά θα τον έφερνε σε δύσκολη οικονομική θέση μια έξοδος από το ευρώ.

Την συνέντευξη του Κώστα Λαπαβίτσα παρακολούθησαν περισσότεροι από 127.000 χρήστες του διαδικτύου ενώ το hashtag #asklapavitsas έφτασε στην 1η θέση στα trends του twitter κάνοντας τις δυόμιση ώρες να φαίνονται λίγες προκειμένου να απαντηθούν οι πάνω από 300 ερωτήσεις που υποβλήθηκαν από τα κοινωνικά δίκτυα.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *