“Παράγοντας σταθερότητας η Ελλάδα”

Παράγοντα σταθερότητας και ειρήνης για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, χαρακτήρισε την Ελλάδα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος…

σήμερα μετέβη στον Τύρναβο στην έδρα της SEEBRIG (South Eastern European Brigade), με την ευκαιρία αλλαγής της Προεδρίας της PMSC (Politico-Military Steering Committee) της SEDM-CC (South Eastern Europe Defence Ministerial Coordination Committee) καθώς επίσης και στην αλλαγή Διοικήσεως της SEEBRIG.

Ο κ. Αβραμόπουλος σε δηλώσεις του επεσήμανε τον ιδιαίτερο συμβολισμό της σημερινής τελετής, τονίζοντας την ανάγκη η συμμαχία της ΝΑ Ευρώπης να απαλλαγεί το συντομότερο δυνατόν από το κακό της παρελθόν.

«Μέσα από σχέσεις συνεργασίας και φιλίας να δημιουργήσουμε μία όαση ασφάλειας για όλους τους λαούς της περιοχής» είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «το μήνυμα που στέλνει αυτή η τελετή είναι ότι παρά το γεγονός ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν ως κύριο σκοπό τους την προστασία, την ανεξαρτησία και την ακεραιότητα μίας χώρας γίνεται ταυτόχρονα να είναι και συντελεστές για τη διαμόρφωση ενός ευρύτερου περιβάλλοντος ειρήνης και σταθερότητας. Και, αυτό είναι και το γενικότερο μήνυμα που εκπέμπει η χώρα μας σε ολόκληρη την περιοχή ως ένας εκ των σταθερότερων παραγόντων στην ΝΑ Ευρώπη που έχει πάντα τις δυνατότητες να αναλαμβάνει αποστολές στο όνομα της Διεθνούς Συνεργασίας και της ειρήνης».

enikos.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *