«Δράμα β’ διαλογής η υπόθεση Παπακωνσταντίνου»

Οι New York Times γράφουν ότι το θέμα «αποσπά την προσοχή» από τα πραγματικά προβλήματα
Εκτενές άρθρο που αναφέρεται στο φαινόμενο της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα φιλοξενεί η ….
εφημερίδα New York Times, στο οποίο χαρακτηρίζει «δράμα β’ διαλογής» την υπόθεση Παπακωνσταντίνου, επισημαίνοντας ότι αποσπά την προσοχή από το πραγματικό πρόβλημα, που είναι η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

Όπως αναφέρεται στο άρθρο, οι δανειστές της Ελλάδας ανησυχούν, καθώς τα έσοδα από φόρους είναι πολύ χαμηλότερα από τους στόχους που έχουν τεθεί, ενώ εκτιμούν πως η κυβέρνηση δεν κινείται αποτελεσματικά για να αντιμετωπίσει το φαινόμενο της φοροδιαφυγής.

Τονίζεται ακόμα ότι, παρά τη δόση που έλαβε τελικά η Ελλάδα, πολλοί είναι αυτοί που σχολιάζουν ότι αν η Αθήνα δεν διεκδικήσει πιο αποτελεσματικά τα δισεκατομμύρια ευρώ που χάνει από τη φοροδιαφυγή, δε θα μπορέσει ποτέ να αποπληρώσει τα χρέη της, ακόμα κι αν αρχίσει η ανάκαμψη της οικονομίας.

Σαν κύριες αιτίες για τη δυσλειτουργία του φοροεισπρακτικού μηχανισμού παρουσιάζονται η γραφειοκρατία, οι διπλές εκλογές του καλοκαιριού, οι περικοπές λόγω της πολιτικής λιτότητας, αλλά και η «κουλτούρα της αντίστασης», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *