Αυξάνονται διαρκώς τα θύματα από το πέρασμα του Σάντι

Σύμφωνα με δημοσίευμα της New York Post, στους 52 ανήλθαν οι νεκροί, εκ των οποίων οι 22 στη Νέα Υόρκη, από το πέρασμα του Σάντι, στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ. Ανάμεσα στα θύματα και
τρία παιδιά

Σε κατάσταση «μέγιστης καταστροφής» κηρυξε ο Αμερικανός πρόεδρος και την Δυτική Βιρτζίνια, μετά το Νιου Τζέρσεϊ και τη Νέα Υόρκη, αποδεσμεύοντας ομοσπονδιακά κεφάλαια για τους πληγέντες.
Το κόστος της οικονομικής καταστροφής εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 20 δισ. δολάρια.

Επίσης, ο αριθμός των νοικοκυριών που εξακολουθουν να μενουν χωρίς ρεύμα μειώθηκε στα 6,9 εκατομμύρια, σε 15 Πολιτείες, ενω την Τετάρτη ανακοινωθηκε ότι θ’ ανοίξει το αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης. Την επαναλειτουργία του από την Τετάρτη ανακοίνωσε και το Χρηματιστήριο της Wall Street.

Στην Νέα Υόρκη, τα σοβαρότερα προβλήματα, σύμφωνα με τον δήμαρχο, Μάικλ Μπλούμπεργκ, είναι η αποκατάσταση των συγκοινωνιών και της ηλεκτροδότησης.

Όπως είπε, το μεν Μετρό θα τεθεί και πάλι σε λειτουργία μετά από τέσσερις ή και πέντε ημέρες, η δε ηλεκτροδότηση θα έχει αποκατασταθεί ενδεχομένως μέσα σε τρεις ημέρες.

Οι πολίτες θα εξυπηρετούνται από το δίκτυο των λεωφορείων, το οποίο, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, αναμένεται να λειτουργήσει πλήρως, επίσης, την Τετάρτη.

Πρόσθεσε ότι και σήμερα θα μείνουν κλειστά τα σχολεία.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *