Έκαναν «μπαλάκι» ασθενή με εγκεφαλική αιμορραγία!

Σε σίριαλ μετατράπηκε η διακομιδή ασθενούς που είχε υποστεί εγκεφαλική αιμορραγία την Πέμπτη το μεσημέρι, αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά ότι η
υγεία στην Ηλεία νοσεί και νοσεί πολύ σοβαρά.

Ο 59χρονος  ασθενής μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας προχθές λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι, έχοντας υποστεί εγκεφαλική αιμορραγία και οι γιατροί διαπίστωσαν από την πρώτη στιγμή τη σοβαρότητα της κατάστασής του και προχώρησαν σε διασωλήνωση, ενώ παράλληλα άρχισαν να αναζητούν Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για τη μεταφορά του.

Αρχικά ο 59χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο του Πύργου για να υποβληθεί σε αξονική τομογραφία, προκειμένου να διαπιστωθεί το μέγεθος της βλάβης.

Επέστρεψε στην Αμαλιάδα

Στη συνέχεια όμως μεταφέρθηκε εκ νέου στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας, χωρίς ωστόσο να υπάρχει εκεί δυνατότητα νοσηλείας του, αφού ως γνωστόν το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας ούτε ΜΕΘ διαθέτει, ούτε νευροχειρουργό ούτε καν νευρολόγο.

Οι γιατροί της παθολογικής κλινικής, η πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου και ο ίδιος ο διοικητής του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, επιδόθηκαν πλέον σε έναν αγώνα δρόμου προκειμένου να βρεθεί Νοσοκομείο με Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για να δεχτεί το περιστατικό.

Η αρχική επικοινωνία με το Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας» που εφημέρευε προχθές απέβη άκαρπη, καθώς η απάντηση που δόθηκε ήταν ότι το περιστατικό μπορούσε να μεταφερθεί και να νοσηλευτεί στο Νοσοκομείο του Πύργου, που επίσης διαθέτει ΜΕΘ.

Από την πλευρά του Νοσοκομείου Πύργου ήταν επίσης αρνητική η απάντηση, αφού δεν είχε νευροχειρουργό για να μπορέσει να κρατήσει το περιστατικό, που χρειαζόταν χειρουργική επέμβαση.

Ενημερώθηκε και το ΕΚΕΠΥ

Για το περιστατικό ενημερώθηκε και το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων της Υγείας, προκειμένου να δώσει λύση και να αποφασίσει σε ποια ΜΕΘ θα μεταφερόταν το περιστατικό.

Ύστερα από αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα και επαφές, και ενώ ο 59χρονος ήταν διασωληνωμένος, τελικά γιατροί και διοίκηση του Νοσοκομείου Αμαλιάδας πήραν το πολυπόθητο «πράσινο φως» για τη μεταφορά του ασθενούς στο Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» Πατρών.

Από τις 12 το μεσημέρι και αφού προηγήθηκε σειρά τηλεφωνημάτων, τελικά το ασθενοφόρο με τον ασθενή αναχώρησε από το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας γύρω στις 4 το απόγευμα.

Μάλιστα, όπως διαπιστώθηκε στο Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας», η κατάστασή του ήταν ιδιαίτερα σοβαρή και μισή ώρα μετά την άφιξή του εκεί, μπήκε στο χειρουργείο και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.

Κανείς βέβαια δεν θέλει να σκεφτεί τι θα μπορούσε να είχε συμβεί, εάν καθυστερούσαν περισσότερη ώρα οι διαπραγματεύσεις…

Μαρία Καραμπάτση

Αρχική

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *