Ακυρώθηκε η συνάντηση Τρόικας – υπουργείου Εργασίας

Σύμφωνα με πληροφορίες η συνάντηση δεν κρίθηκε αναγκαία καθώς τα περισσότερα θέματα έχουν κλείσει κατά τις προηγούμενες συναντήσεις υπηρεσιακών στελεχών με τα τεχνικά κλιμάκια
Δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά η προγραμματισμένη, για σήμερα το πρωί, συνάντηση της τρόικας με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας…
Πηγές του υπουργείου ανέφεραν ότι η συνάντηση δεν κρίθηκε αναγκαία καθώς τα περισσότερα θέματα είχαν «κλείσει» κατά τις προηγούμενες συναντήσεις υπηρεσιακών στελεχών με τα τεχνικά κλιμάκια και συμφωνήθηκαν κατά τη χθεσινή συνάντηση του υπουργού Εργασίας με την τρόικα στο υπουργείο Οικονομικών.

Κατά τ΄άλλα, στελέχη του υπουργείου Εργασίας διαβεβαιώνουν ότι η κυβέρνηση δεν εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής έκτακτης εισφοράς επί του τζίρου των επιχειρήσεων ή επί των κερδών προκειμένου να καλυφθεί η «μαύρη τρύπα» των ελλειμμάτων του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ). Τα ίδια στελέχη χαρακτηρίζουν ένα τέτοιο μέτρο ως αντιαναπτυξιακό και τονίζουν ότι οι επιχειρήσεις δεν αντέχουν μεγαλύτερη φορολογική επιβάρυνση.

Με δεδομένη πάντως τη μικρή ανταπόκριση που είχε έως τώρα η ρύθμιση των χρεών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, η ελληνική πλευρά προτείνει άλλες εναλλακτικές λύσεις, όπως η αύξηση των δόσεων, η μεταφορά των οφειλών του 2013 στο 2014, ή η καταβολή της τρέχουσας δόσης με μέρος της παλαιότερης οφειλής.

Σε εκκρεμότητα παραμένει το ζήτημα της σταδιακής μείωσης των εργοδοτικών εισφορών κατά 3,9% από τον επόμενο χρόνο και ο νέος τρόπος υπολογισμού του εφάπαξ.

Στα εργασιακά δεν φαίνεται να υπάρχουν ανοικτά θέματα, εκτός από το ζήτημα της κατά περίπτωση αύξησης του ορίου των απολύσεων και της διαδικασίας που ακολουθείται. Το θέμα αυτό δεν αναμένεται να τεθεί κατά την συνάντηση, αφού εκκρεμεί η ολοκλήρωση της μελέτης που έχει ζητήσει το υπουργείο Εργασίας για την αναζήτηση των καλύτερων πρακτικών που εφαρμόζονται στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

protothema.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *