ΕΤΕ ΔΕΗ… Η ΔΕΗ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΕΤΑΙ.

Η τελευταία δημόσια παρέμβαση των Τροικανών τοκογλύφων, επιβεβαίωσε το εύρος των προθέσεων, σχετικά με την εκχώρηση νέου πακέτου μετοχών της……
ΔΕΗ, στο χρηματιστήριο άξιων.
Προφανώς η κυβέρνηση και οι εντολείς της, προκειμένου να βρουν ζεστό χρήμα για την αποπληρωμή των δανειστών, προσανατολίζονται στην εύκολη λύση, την εκποίηση του δημόσιου πλούτου, το ξεπούλημα της μεγαλύτερης βιομηχανικής επιχείρησης στην Ελλάδας.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΕΚΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΕΗ.
Η ΔΕΗ είναι η μόνη σκληρή βιομηχανία που απέμεινε στη χώρα. Είναι ο μοναδικός πάροχος Ηλεκτρικής Ενέργειας, για τις πιο απόμακρες και ακριτικές περιοχές του τόπου. Είναι ο μοναδικός φορέας που εγγυάται το κοινωνικό τιμολόγιο.

Η ΔΕΗ δεν είναι μονάχα εθνικός πλούτος, είναι πολιτισμός… και ο πολιτισμός δεν πωλείται. Γι΄ αυτό το 51% πρέπει να παραμείνει στο Κράτος.

Για την ΕΤΕ/ΔΕΗ, το ενδεχόμενο νέας μετοχοποίησης, έχει κλείσει οριστικά και αμετάκλητα. Κάθε σκέψη για εκχώρηση νέου πακέτου μετοχών, είναι ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ.
Αντίστοιχα, το ενδεχόμενο στρατηγικού επενδύτη και τυχόν σχέδια για αλλοίωση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος, είναι… ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ.

ΒΑΖΟΥΝ ΠΩΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΔΕΗ. Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι: Οι τοποτηρητές της Τρόικας, θέλουν πάση θυσία να βάλουν χέρι στα «χρυσαφικά» της Επιχείρησης. Να λεηλατήσουν τις «χρυσοφόρες» επενδύσεις που επί δεκαετίες έχει πληρώσει η ελληνική κοινωνία με το υστέρημα της και αποτελούν το σπουδαιότερο ενεργειακό πλεονέκτημα της χώρας.
Η ηλεκτρική ενέργεια δεν είναι εμπόρευμα, είναι κοινωνικό αγαθό. Τα σχέδια εκποίησης, από όπου και αν προέρχονται, όποιος και αν είναι ο εμπνευστής τους, είναι καταδικαστέα στο σύνολο του κόσμου. Καθιστούμε σαφές στην κυβέρνηση ότι δεν έχει και δεν της παραχωρούμε καμιά πολιτική νομιμοποίηση για ξεπούλημα της ΔΕΗ.

Η ΔΕΗ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΕΤΑΙ.
Η ΕΤΕ/ΔΕΗ και όλοι οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ, δεν είναι θεατές των εξελίξεων. Στόχος μας δεν είναι να καταγγέλλουμε, ειλημμένες αποφάσεις.

Ενώνουμε τις δυνάμεις και αντιδρούμε. Η ΕΤΕ/ΔΕΗ καλεί τους εργαζόμενους να δώσουν βροντερό παρών στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ που διοργανώνει η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ έξω από τα κεντρικά της γραφεία, αύριο ΤΕΤΑΡΤΗ 16/2/11, στις 5.οο μμ..

Καλούμε, εργαζόμενους και συνταξιούχους σε γενικό ξεσηκωμό, προκειμένου να υπερασπίσουμε τα ασημικά της χώρας, να υπερασπίσουμε την μόνη βαριά βιομηχανία που διαθέτει η χώρα.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ – ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ από την κυβέρνηση να πράξη στο ακέραιο το χρέος της. Με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, να απορρίψει κάθε είδους πρόταση, επιλογή ή σενάριο, που στοχεύει στην εκποίηση της ΔΕΗ.

ΑΠΟ ΒΑΘΥ ΠΡΑΣΙΝΟ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

3 Comments

 1. Ανώνυμος

  Η ΔΕΗ είναι εισηγμένη στο χρηματηστήριο και πουλιέται και αγοράζεται. Αν κάποιος νομίζει ότι πουλιέται φτηνά και τον συμφέρει ας αγοράσει. Τώρα τα περί Δημόσιας περιουσίας και εκποίησης τα έχουμε ακούσει και δεν περνάνε.Η Ολυμπιακή είχε ρημάξει το κράτος και κατά τα άλλα ήταν περιουσία του κράτους! Έτσι για να παίρνουν μισθουλάρες και συνταξάρες και να ταξιδεύν τζάμπα οι εργαζόμενοι σε αυτήν. Τα ίδια συμβαίνουν ακόμη με τις ζημιογόνες ΔΕΚΟ, κρατικές περιουσίες κατά τα άλλα. Ο ΟΤΕ και η ΔΕΗ είδαν χαέρι αφότου μπήκαν στο χρηματηστήριο. Φίλε αρθρογράφε μόνο χαζούς μπορείς να πείσεις.
  Ο αιρετικός

  Reply
 2. Ανώνυμος

  Κηφήνες, έφτασε κοντά και στο κώλο σας ε;;;

  Μουνόπανα, όποτε σας βολεύει είστε δημόσιοι υπάλληλοι και όποτε άλλοτε είστε ιδιωτικοί ε;

  Σκουμπριά, τι έγινε; Θα πρέπει να δουλέψετε 8ωρο από δω και πέρα;

  Τσόλια, θα κοπούν τα 5χίλιαρα;

  Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *