Ο ηθοποιός Μιχάλης Γιαννάτος πέθανε βλέποντας τον αγώνα

Ο ηθοποιός Μιχάλης Γιαννάτος έφυγε από τη ζωή ετσι ξαφνικά. Ηταν 73 χρόνων και δεν είχε προβλήματα υγείας. Παρακολουθούσε με φίλους του στη γειτονιά του, στα Ιλίσια, τον αγώνα της αγαπημένης του ομάδας, του Ολυμπιακού, όταν έγειρε το κεφάλι. …

Ο ηθοποιός ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής στις ξένες παραγωγές που γυρίζονταν στη χώρα μας: έχει συμμετάσχει σε 27 ξένες ταινίες και σε 100 συνολικά φιλμ (και άλλες τόσες σειρές)! Ο επαγγελματισμός του ήταν γνωστός στους ανθρώπους του χώρου. Θα λέγαμε πως στην Ελλάδα, ωστόσο, έγινε περισσότερο γνωστός από τα τηλεοπτικά σίριαλ στα οποία συμμετείχε, και από το ρολο του στην κοσμαγάπητη «Πολίτικη κουζίνα» του Τάσου Μπουλμέτη. Και όμως, από το ’81 και μετά συνεργαζόταν συνεχώς με τον Αγγελόπουλο.

Είχε παίξει όχι μόνο σε πλήθος ταινιών του Θόδωρου Αγγελόπουλου (είχε μάλιστα πει πως οι ταινίες του «δικτάτορα» σκηνοθέτη είναι οι αγαπημένες του), αλλά και σε μερικές πασίγνωστες ταινίες του παγκόσμιου κινηματογράφου: στο «Εξπρές του Μεσονυχτίου» του Αλαν Πάρκερ, στο «Μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι» του Τζον Μάντεν, αλλά και στο «Μόναχο» του Στίβεν Σπίλμπεργκ. Και όμως, διατηρούσε πάντα χαμηλό προφίλ και ζούσε μια μετρημένη ζωή στην Ελλάδα.

Γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1941 και το 1965 πήγε στη Δραματική Σχολή του Ντίνου Δημόπουλου. Είχε δύο γιους και μία κόρη. Εντύπωση προκαλεί πως για να ζήσει την οικογένειά του δούλευε νυχτερινός σε ξενοδοχεία: επί 15 χρόνια ήταν ρεσεψιονίστ στο Caravel.

lefteria.blogspot.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *