Τους έπιασε στον ύπνο η Ρένα

Η απόφαση της Ρένας Δούρου να παραιτηθεί από τη βουλευτική της έδρα αιφνιδίασε φίλους και αντιπάλους, και…

προκάλεσε έντονη αμηχανία στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι υποψήφιοι για περιφέρειες και δήμους.

Ωστόσο, η συγκεκριμένη πράξη της Ρένας Δούρου δημιουργεί εύλογα ερωτήματα, όπως το γιατί αν το ενδιαφέρον της για την περιφέρεια ή το δήμο επιβεβαιώνεται με την παραίτηση από τη βουλευτική έδρα, τότε δεν πρέπει να ισχύσει αυτό και για τους άλλους βουλευτές υποψήφιους από τον ΣΥΡΙΖΑ;

Κορυφαία στελέχη επισήμαιναν ότι δεν είχε τεθεί ποτέ, κατά τη διάρκεια επιλογής των υποψηφίων, ο όρος της παραίτησης. Απλά τους ζητήθηκε να επιστρατευτούν σε συγκεκριμένες περιοχές βουλευτές, ώστε να δοθεί η μάχη με καλύτερες προϋποθέσεις. Πολλοί εξ αυτών μάλιστα είχαν πιεστεί από τον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά για να αποδεχθούν το χρίσμα.

Αυτό όμως που καλείται να κάνει τώρα η Κουμουνδούρου είναι να δικαιολογήσει την αιφνιδιαστική αυτή κίνηση της κ. Δούρου.

Μερικά από τα στελέχη δικαιολογούν την πράξη λέγοντας πως η περίπτωση της περιφέρειας Αττικής είναι ξεχωριστή και γι’ αυτό η στρατηγική της κυρίας Δούρου πρέπει να αντιμετωπιστεί ανάλογα. Παράλληλα, η υποψήφια περιφερειάρχης έχει να αντιμετωπίσει έναν ισχυρό αντίπαλο, τον νυν περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρό, γι’ άυτό και θα πρέπει να βάλει τα δυνατά της.

axiaplus.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *