Τελευταία Νέα

Μήπως καθαρίζετε την πιπίλα του μωρού σας με το στόμα σας;

Οι γονείς που καθαρίζουν τις πιπίλες των βρεφών τους πιπιλώντας τις πρώτα οι ίδιοι μπορεί να ελαττώσουν τον κίνδυνο ανάπτυξης αλλεργιών των παιδιών τους!

Πολλές μαμάδες αγχώνονται υπερβολικά για τον καθαρισμό της πιπίλας του βρέφους, αποστειρώνοντας την συχνά και υπερβολικά. Κι όμως μια πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το πανεπιστήμιο του Gothenburg στη Σουηδία, μας επιβεβαιώνει ότι τα μωρά που είχαν έρθει σε επανειλημμένη επαφή με το σάλιο των γονιών τους, είχαν 12% λιγότερες πιθανότητες να έχουν άσθμα και 37 % λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν έκζεμα ή τροφικές αλλεργίες σε ηλικία 18 μηνών.

Σύμφωνα με τη μελέτη, οι γονείς που καθαρίζουν την πιπίλα των βρεφών τους πιπιλώντας την πρώτα οι ίδιοι, μπορούν να ελαττώσουν τον κίνδυνο ανάπτυξης αλλεργιών, πιθανά μέσω διέγερσης του ανοσοποιητικού από μικρόβια που μεταφέρονται στα βρέφη από το σάλιο τους. Φυσικά όλα αυτά με την προϋπόθεση ότι δεν έχουν συμπτώματα ασθένειας π.χ. ίωσης που μπορεί να μεταδώσουν μ’ αυτό τον τρόπο στο παιδί τους.

beautifullife.com.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *