Οι Έλληνες ψάχνουν για δουλειά στην Κύπρο

Οι Έλληνες ψάχνουν για δουλειά στην ΚύπροΚαθημερινά δεκάδες Έλληνες στέλνουν βιογραφικά σε τουριστικές επιχειρήσεις της ….
Κύπρου και γραφεία ευρέσεως εργασίας.

Αυτή τη στιγμή, στη Μεγαλόνησο απασχολούνται σε ξενοδοχεία και άλλες τουριστικές μονάδες περίπου 190.000 αλλοδαποί, από τους οποίους ένας μεγάλος αριθμός είναι Ελλαδίτες, όπως είπε, στη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, ο γενικός διευθυντής του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού (ΚΟΤ), Μάριος Χαννίδης.

Ο κ. Χαννίδης ξεκαθάρισε όμως, ότι η τουριστική αγορά εργασίας της Κύπρου αδυνατεί να απορροφήσει άλλους ανέργους από την Ελλάδα και άλλες χώρες, καθώς η οικονομική κρίση πλήττει και τη Μεγαλόνησο και, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, αυτή τη στιγμή υπάρχουν 40.000 άνεργοι Κύπριοι, που αναζητούν και αυτοί εργασία στον τουρισμό, αλλά είναι αδύνατον να απασχοληθούν.

Σύμφωνα με στοιχεία, που παρουσιάστηκαν στη διάρκεια της εκδήλωσης για τα εγκαίνια φωτογραφικής έκθεσης του ΚΟΤ, παρά την οικονομική κρίση, τους πρώτους 8 μήνες του 2012, η Κύπρος φιλοξένησε 1.728.766 επισκέπτες, παρουσιάζοντας αύξηση 3,5%, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2011.

Τα τουριστικά έσοδα σημείωσαν πολύ μεγαλύτερη αύξηση (σε ποσοστό 15,7% σε σχέση με το πρώτο οκτάμηνο του 2011), ενώ, όπως είπε στη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο κ. Χαννίδης, στόχος της κυπριακής κυβέρνησης είναι για το 2013 να αυξηθούν οι αφίξεις τουριστών στο νησί, σε ποσοστό που θα κυμαίνεται μεταξύ 6 και 7%, σε σχέση με το 2012. Όπως είπε, οι «παραδοσιακοί», εδώ και δεκαετίες, επισκέπτες από τη Μ. Βρετανία μειώθηκαν τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας της κρίσης, αλλά οι Ρώσοι, που τους αντικαθιστούν, ξοδεύουν πολύ περισσότερα από τους Βρετανούς και για το λόγο αυτό τα έσοδα από τον τουρισμό παρουσιάζουν αρκετά μεγαλύτερη άνοδο.

Στο πλαίσιο της έκθεσης του ΚΟΤ θα φιλοξενηθεί, μέχρι τις 5 Οκτωβρίου, στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη, φωτογραφική έκθεση, με θέμα την Κύπρο.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *