Εξι χρόνια μοίραζαν «ληγμένα»

Ηγετικό μέλος σε σπείρα διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών σκευασμάτων είναι 39χρονη φαρμακοποιός από τον Πειραιά…

Όπως εξακριβώθηκε από την αστυνομική έρευνα, η ίδια με ακόμη δύο συνεργούς της είχαν συστήσει τα τελευταία 6 χρόνια εγκληματική ομάδα που σε καθημερινή βάση διακινούσε ναρκωτικές ουσίες επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία.

 Τα περισσότερα φάρμακα ήταν ληγμένα, μερικά μάλιστα από δεκαετίας! Παράλληλα, η 39χρονη εξαπατούσε τα ασφαλιστικά ταμεία αποκομίζοντας υπέρογκα χρηματικά ποσά. Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 10.680 ναρκωτικά δισκία, 6.500 αυτοκόλλητες ταινίες γνησιότητας διαφόρων φαρμάκων και 25 βιβλιάρια καταθέσεων.

 Μία πληροφορία που έφτασε στα γραφεία του Τμήματος Συντονισμού της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής έκανε τους αστυνομικούς να ξεκινήσουν την έρευνα.

Η 39χρονη «εγκέφαλος»


Εθεσαν σε διακριτική επιτήρηση σπίτι στην περιοχή του Βύρωνα, όπου εντοπίστηκαν ο 60χρονος Ελληνας και ο 30χρονος υπήκοος Αλγερίας, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν συνολικά 7.700 ναρκωτικά χάπια. Από την έρευνα προέκυψε ότι προμηθευτής των ναρκωτικών φαρμάκων ήταν η 39χρονη φαρμακοποιός, η οποία ύστερα από προκαθορισμένη συνάντηση παρέδωσε στον 60χρονο συλληφθέντα 3.780 ναρκωτικά χάπια και μετά την παραλαβή προσημειωμένων χαρτονομισμάτων συνελήφθη.

Ακολούθησε έλεγχος στο φαρμακείο της στον Πειραιά. Εκεί διαπιστώθηκε πλήθος σοβαρών παραβάσεων, όπως κατοχή 249 κυτίων διαφορετικών φαρμακευτικών σκευασμάτων τα οποία δεν έφεραν την προβλεπόμενη ταινία γνησιότητας.

Όπως διαπιστώθηκε, η φαρμακοποιός επικολλούσε τις ταινίες στις συνταγές χωρίς την αντίστοιχη χορήγηση φαρμάκων στους ασθενείς, εισπράττοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο το χρηματικό ποσό που αναφέρεται επί της συνταγής, εξαπατώντας τα ασφαλιστικά ταμεία και αποκομίζοντας υπέρογκα χρηματικά ποσά.

ethnos.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *