Πρόταση για την ονομασία των Σκοπίων παρέδωσε ο Νίμιτς Στην κυβέρνηση τον περασμένο Ιούλιο και την αποδέχθηκε αλλά κρατήθηκε μυστικό!

ΣΤΟ τελικό στάδιο φαίνεται να έχουν μπει οι διαπραγματεύσεις για την ονομασία των Σκοπίων, αλλά η κυβέρνηση εξακολουθεί να κινείται παρασκηνιακά και να…
συζητά πίσω από κλειστές πόρτες, αρνούμενη κάθε ενημέρωση στα κόμματα αλλά και στον ελληνικό λαό.
Σύμφωνα με ακριβείς πληροφορίες, η ελληνική πλευρά έχει συμφωνήσει σε συγκεκριμένο όνομα και απομένει η θετική απάντηση της γειτονικής χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) που ταξίδεψε πρόσφατα στη Νέα Υόρκη συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ και μεταξύ των θεμάτων που συζήτησε μαζί του ήταν και το Σκοπιανό.
Τι προέκυψε από τις απαντήσεις του; Ότι τον περασμένο Ιούλιο ο ειδικός μεσολαβητής Μ. Νίμιτς παρέδωσε και στις δυο πλευρές πρόταση με την τελική ονομασία, την οποία έχει ήδη αποδεχθεί η Αθήνα και πλέον στον ΟΗΕ περιμένουν την απάντηση των Σκοπίων.
Όλα αυτά κινήθηκαν σε παρασκηνιακό επίπεδο, αφού η τελευταία επίσημη επαφή με τη μεσολάβηση του ΟΗΕ πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο.
Διπλωματικοί παράγοντες που είχαν εμπλοκή στις επίσημες διαπραγματεύσεις σημείωναν ότι η μόνη ονομασία που θα μπορούσε να συζητήσει η Ελλάδα θα ήταν το «VARDARSKA MAKEDONIA» (Βαρδαρική Μακεδονία) για όλες τις χρήσεις.
Όπως προαναφέραμε, όλες οι διαπραγματεύσεις εξελίσσονται στο παρασκήνιο και η κυβέρνηση δεν θεωρεί σκόπιμο να ενημερώσει τον ελληνικό λαό, έστω τα κόμματα, ούτε καν την αξιωματική αντιπολίτευση, με στόχο προφανώς να φέρει τους πάντες προ τετελεσμένων γεγονότων και να περιορίσει (όπως ελπίζει) την έκταση των αντιδράσεων.
Το θέμα αναμένεται να συζητήσει ο Γ. Παπανδρέου κατά την επίσκεψή του στη Ν. Υόρκη, όπου θα πάει (το τρίτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου) για να πάρει μέρος στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.
Στο περιθώριο των εργασιών αναμένεται να συναντηθεί με τον σκοπιανό ομόλογό του, οπότε θα συζητηθεί το θέμα της ονομασίας, ενώ θα έχει συνάντηση και με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, κ. Γκιουλ.

Πιέσεις

Στο μεταξύ, η Γερμανία ασκεί ασφυκτικές πιέσεις σε πέντε χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, που δεν έχουν αναγνωρίσει το Κόσοβο, να προχωρήσουν στην αναγνώρισή του.
Η κυβέρνηση Μέρκελ αποδίδει μεγάλη σημασία στο συγκεκριμένο ζήτημα, ξεκινάει μάλιστα καμπάνια προκειμένου να πιέσει για την αναγκαιότητα (αλλά και τη χρησιμότητα) μιας τέτοιας απόφασης, που για την Ελλάδα δεν είναι εύκολο να την αποδεχθεί.

nationalpride

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

9 Comments

 1. Ανώνυμος

  ΠΟΛΥ ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΧΑΣΑΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ…ΤΙ ΝΑ ΠΩ..ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΧΩ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ..ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ…ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΩ ΣΤΙΣ ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ ΠΑΡΑ ΝΑ "ΥΠΟΚΥΨΩ" (ΗΘΙΚΑ!) ΣΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ..! ΚΡΙΜΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΚΡΙΜΑ…ΜΙΧΑΛΗΣ 23 ΕΤΩΝ.

  Reply
 2. Ανώνυμος

  11΄46, είσαι σωστός.

  Ο Δρακουμέλ έπεσε πολύ έξω όταν είπε ότι το θέμα θα ξεχαστεί μετά από λίγα χρόνια. Δεν ήξερε τι του γινότανε ούτε τώρα ξέρει. Εντολές από το φιλαράκι του τον Μπούς εκτελούσε και μας τις παρουσίαζε με το ηλίθιο γέλιο του. Ο Σαμαράς (όταν ήταν τότε υπ. εξωτερικών) έχει μιλήσει ξεκάθαρα για πως του την έστεισε ο Μητσοτάκης όταν γίνονταν οι διαπραγματεύσεις για το όνομα. Δεν είμαι Σαμαρική ας το ξεκαθαρίσω, όμως εδώ φαίνεται να ακούγονται κάποιες αλήθειες.
  ΔΕΙΤΕ ΤΟ
  http://www.youtube.com/watch?v=g3gJ6A54Amc
  Σημειωτέον ότι όταν όλοι είχαν συμφωνήσει στη ΜΗ ΧΡΗΣΗ του όρου 'Μακεδονία', (ακόμη και η τότε ΕΟΚ) και πριν την προδοσία του Μητσοτάκη, οι μόνοι που συμφωνούσαν με τη χρήση του όρου Μακεδονία στην ονομασία των Σκοπίων ήταν το ΚΚΕ. Γιατί δεν μιλάνε τα κουμμούνια γιαυτό το θέμα; Το θέμα αυτό θα ξεχαστεί μόνο αν δεν τους δώσουμε καθόλου το όνομα, τελεία και παύλα. Σε λίγα χρόνια ούτως η άλλως οι Αλβανοί θα υπερτερούν των Σλάβων και ένα τέτοιο όνομα δεν θα τους αντιπροσωπεύει.

  Τώρα όσον αφορά τον ΓΑΠ την έχουμε πατήσει. Τον Νοέμβριο στην επόμενη σύνοδο κορυφής παίρνουν το όνομα που θέλουν και μπαίνουν στο ΝΑΤΟ να το ξέρετε. Εμείς, ο Ελληνικός λαός δεν έχουμε δικαίωμα να μιλήσουμε με δημοψήφισμα (θέση και της Ντορίτσας ότι ο κόσμος δεν μπορεί να εκφέρει γνώμη για τόσο σημαντικά θέματα) για την ιστορία μας, για ένα κομμάτι του εαυτού μας. Αυτός όμως που είναι μπασταρδεμένος Έλληνας έχει κάθε δικαίωμα να παίζει με τη δική μας ιστορία και να παζαρεύει την αξιοπρέπειά μας. Όταν δε, θα Ελληνοποιήσει περισσότερους αλλοδαπούς θα φέρει τα δημοψηφίσματα σε λειτουργία γιατί θα τον συμφέρει και τότε τα μοσχάρια εμείς οι Έλληνες θα λέμε, βρε κοίτα τι καλός και δημοκρατικός που είναι ο Γιωργάκης.

  Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πάντα επιλέγουμε προδότες να μας κυβερνήσουν. Ίσως επειδή έχουμε ήδη προδόσει μόνοι μας τους εαυτούς μας και την πατρίδα μας.

  Reply
 3. Ανώνυμος

  ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΣΤΑΜΑΤΙΣΑΜΕ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΠΛΥΘΕΝΑΝ ΟΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΡΙΚΝΟΘΟΥΜΕ…Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΕΤΕ ΦΥΡΟΜ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΟΜΑΤΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΥΠΟΔΟΥΛΟ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟΥΣ ΣΕΡΒΟΑΛΒΑΝΟΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ…ΑΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝΕ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΝ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΑΡΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΑΠΑΙΤΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΠΑΤΡΙΔΑ…ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΟΜΩΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΘΟΔΟΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΟΡΑΜΑ ΠΟΛΛΩΝ ΒΟΡΕΙΩΝ ΓΕΙΤΟΝΩΝ ΜΑΣ…

  Reply
 4. Ανώνυμος

  11,27 εχεις δικιο
  φατε τωρα σκετο μακεδονια να στρωσετε
  αντε ας κανει διαδηλωσεις το παπαδαριο με αστεια επιχειρηματα
  και καιρος ειναι να μαθετε τι σημαινει στην Ιταλια "μακεδονικη σαλατα"

  Reply
 5. Ανώνυμος

  ΣΟΥ ΘΙΞΑΜΕ ΤΟ ΔΡΑΚΟΥΜΕΝ ΑΥΤΟΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΗΝ ΙΣΤΤΟΡΙΑ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΑΝ ΘΥΜΑΣΑΙ ΚΑΛΑ ΤΩΡΑ ΜΗ ΠΑς ΝΑ ΜΑΣ ΤΟΝ ΒΓΑΛΕΙς ΠΑΡΘΕΝΑ ΤΟΝ ΒΡΥΚΟΛΑΚΑ!!

  Reply
 6. Ανώνυμος

  Ποιος Μητσοτάκης ρε άσχετε. Ο Μητσοτάκης είχε πει να ονομαστεί Σλαβομακεδονία. Και ότι θα ξεχαστεί το θέμα σε 10 χρόνια. (αν ονομαστεί έτσι). Αν τότε τον είχαν ακούσει αυτή τη στιγμή θα ονομαζόταν ΣΛΑΒΟΜΑΚΕΔΟΝΙΑ…… και όλα θα ήταν καλά. Αλλά ο Ανδρέας Παπανδρέου ΤΡΕΛΑΘΗΚΕ και ΦΩΝΑΖΕ…….. ΟΧΙ Ο ΟΡΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και όταν έπεσε η κυβέρνηση του Μητσοτάκη και ανέλαβε ο Α.Π… ο μεγαλύτερος ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ της Ελλάδας, έκλεισε τα σύνορα με τα Σκόπια και εμπάργκο… και τότε όλη η διεθνής κοινότητα πήγε εναντίον μας. Ο Γ.Παπανδρέου ήταν Υπουργός Εξωτερικών για 10 ΧΡΟΝΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!! Τι έκανε για το θέμα αυτό;;;;;;;;;;;;;;
  Είναι κρίμα πως φανατίζετε και πως ξεχνάει ο Έλληνας. ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

  Reply
 7. Ανώνυμος

  ΜΠΟΡΕΙ Ο ΤΖΕΦΡΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΗΠΡΟΔΟΤΑΡΟς ΠΟΝΤΙΚΟΜΑΜΗ ΨΕΥΤΗς ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΟΜΩς ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗς ΜΑΚΕΔΟΝΙΑς ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ Ο ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΠΟΥ ΔΕ ΛΕΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΨΟΦΟ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗς!!

  Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *