Νταβούτογλου: Δεν είναι πια ο “Μεγάλος Ασθενής” η Τουρκία, αλλά η Ευρώπη

Η Τουρκία έχει απεμπλακεί από την εικόνα του «Mεγάλου Aσθενούς» του 19ου αιώνα, ενώ πλέον ο όρος αυτός ταιριάζει περισσότερο στην Ευρώπη, υποστήριξε ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου σε Συνέδριο που
διοργανώθηκε στο Λονδίνο.
«Η Τουρκία έχει αντιμετωπίσει με επιτυχία τις προκλήσεις που συνάντησε και απέδειξε ότι είναι παράγων σταθερότητας στην περιοχή», ανέφερε και έκρινε ότι η Τουρκία εξελίσσεται σε σημαντικό οικονομικό παράγοντα παγκοσμίως.

Ο Νταβούτογλου είπε ακόμα ότι τα τελευταία 10 χρόνια, η Τουρκία έχει γίνει ένας περιφερειακός κόμβος και διεθνής παράγοντας, και πρόσθεσε ότι οι στόχοι του 2023 θα βοηθήσουν την περαιτέρω πρόοδο της Τουρκίας. Το 2014, μειώθηκε κατά 5,6% το έλλειμμα του προϋπολογισμού, ενώ δημιουργήθηκαν έξι εκατ. νέες θέσεις εργασίας. Η Τουρκία κατατάσσεται πλέον σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ ως τρίτη μεγαλύτερη οικονομία, χάρη στη σταθερή οικονομική πολιτική που ακολουθεί, είπε.

«Η Τουρκία βρίσκεται πλέον στη λίστα των χωρών με την υψηλότερη παραγωγή σε βιομηχανικά προϊόντα, γεγονός που οφείλεται σε μία στρατηγική που ακολουθήσαμε. Υπογράψαμε με 65 χώρες συμφωνίες ελεύθερου εμπορίου, αρχίσαμε επαφές με την Αφρική και εξαπλωθήκαμε και στις χώρες της Λατινικής Αμερικής», συνέχισε.

«Μόνο η ΕΕ δεν κατάφερε να αντιληφθεί τη δυναμική μας», υποστήριξε ακόμη ο κ. Νταβούτογλου.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *