Απάντηση της Ρεπούση στους επικριτές της για τα θρησκευτικά – Η Βουλευτής ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΠΙΣΩ

Την δική της απάντηση στους επικριτές της και σε όσους της επιτέθηκαν για τις δηλώσεις της περί κατάργησης της διδασκαλίας των θρησκευτικών στα σχολεία απάντησε η βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Μαρία Ρεπούση, ξεκαθαρίζοντας πως η πρόταση αυτή είναι μέρος της συνολικής πρότασης του κόμματος της, που περιλαμβάνει σειρά μέτρων για το νέο Λύκειο…
Η κ. Ρεπούση είπε πως απομονώθηκε η εν λόγω φράση της επειδή «δημιουργεί θόρυβο και φτιάχνει θεωρίες συνωμοσίας ότι κάποιοι εργάζονται για την καταστροφή του έθνους και της εθνικής ταυτότητας».

Παράλληλα, η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ αναφέρθηκε και στην σκληρή δήλωση του διευθυντή του γραφείου Τύπου της Αρχιεπισκοπής Χάρη Κονιδάρη, ο οποίος είχε καταλογίσει στην κ. Ρεπούση «ιδεοληπτικές αγκυλώσεις» και «συνωστισμό εμμονών».

«Είπαμε ότι το σχολείο δεν πρέπει να θυμίζει κατήχηση. Αναγνωρίζω το ρόλο της Εκκλησίας, ο οποίος, ειδικά στις εποχές που ζούμε, είναι σημαντικός. Και δεν καταλαβαίνω την εμπάθεια του εκπροσώπου Τύπου της Εκκλησίας, όταν απαντά έτσι. 

Δεν χρειάζεται αυτό. Και δεν σημαίνει ότι η ορθόδοξη εκκλησία, επειδή παίζει ένα σημαντικό ρόλο και γενικώς η Ορθοδοξία στην πρόοδο του ελληνισμού, θα πρέπει να γίνεται κατήχηση. Αυτό δεν γίνεται πουθενά στον κόσμο. Θα ταίριαζε περισσότερο ένα μάθημα θρησκειολογίας», τόνισε η κ. Ρεπούση.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *