Νέες πλημμύρες πλήττουν την Ινδία

Πλημμύρες σαρώνουν εκ νέου την ανατολική Ινδία, όπου τουλάχιστον 48 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, σε μια περιοχή η οποία είχε ήδη πληγεί από έναν κυκλώνα που…

χαρακτηρίστηκε ο σφοδρότερος των τελευταίων 14 ετών, όπως μετέδωσε το Σάββατο το πρακτορείο ειδήσεων PTI.

Ποτάμια υπερχείλισαν στα ανατολικά παράκτια ομόσπονδα ινδικά κρατίδια Ορίσα και Άντρα Πραντές, αναγκάζοντας χιλιάδες πολίτες να εγκαταλείψουν για ακόμη μία φορά τις εστίες τους και να μεταβούν σε καταφύγια, δύο εβδομάδες αφού ο κυκλώνας Phailin «χτύπησε» την ακτογραμμή.

Σύμφωνα με το PTI, 45 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στα δύο αυτά κρατίδια, ενώ χιλιάδες χωριά πλημμύρισαν σε περίπου 30 περιφέρειες. Οι οδικές και σιδηροδρομικές συνδέσεις στην περιοχή έχουν διακοπεί.

Άλλοι τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις καταρρακτώδεις βροχές στο κρατίδιο της Δυτικής Βεγγάλης, στην ανατολική Ινδία, πρόσθεσε το PTI.

Περίπου 30 σωστικά συνεργεία, που είχαν ήδη κινητοποιηθεί κατά τη διάρκεια του κυκλώνα, αναπτύχθηκαν στην περιοχή για να προσφέρουν βοήθεια, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Τρίπτι Παρούλ, μια εκπρόσωπος της υπηρεσίας αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών.

Οι Αρχές ήταν ήδη έτοιμες για να χειριστούν αυτήν την κατάσταση όταν έπληξε την περιοχή ο κυκλώνας Phailin, με ανέμους 200 χλμ. ανά ώρα, ο οποίος στοίχισε τη ζωή σε 22 ανθρώπους και προκάλεσε μεγάλες ζημιές, ανέφερε η εκπρόσωπος. «Η διανομή ξηράς τροφής, πακέτων με πόσιμο νερό, φάρμακα… όλα έχουν προετοιμαστεί από τα κρατίδια» επεσήμανε, προσθέτοντας ότι τα νερά των πλημμυρών αναμένεται να αρχίσουν να υποχωρούν σε 48 ώρες.

Επιμέλεια: Χρύσα Λουγιάκη

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *