Τελευταία Νέα

Συναγερμός τα ξημερώματα στις Ένοπλες Δυνάμεις

Συναγερμός σήμανε σήμερα τα ξημερώματα στις Ένοπλες Δυνάμεις μετά από εντολή που δόθηκε από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Μιχάλη Κωσταράκο….
Η στρατιωτική ηγεσία του Πενταγώνου αιφνιδίως ζήτησε να να ενεργοποιηθεί η Δύναμη Ταχείας Αντίδρασης μέσα στη νύχτα για επιχείρηση απόκρουσης εισβολέα και ανακατάληψης νησίδας. Έγινε μεταφορά δυνάμεων.

Πρόκειται για την άσκηση «Πυρπολητής 4/13» στην οποία συμμετείχαν μαχητικά αεροσκάφη, ελικόπτερα, πολεμικά πλοία και ειδικές δυνάμεις. Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν πώς ενεργοποιήθηκε μέρος του συστήματος αεράμυνας, ενώ έγινε και μεταφορά δυνάμεων με τα ΠΤΜ «Κέρκυρα» και «Κεφαλληνία» προκειμένου να γίνει ανακατάληψη νησίδας.

Τα Πλοία Ταχείας Μεταφοράς και τα πλωτά μέσα που περιπολούν στο κεντρικό Αιγαίο έλαβαν επίσης μέρος στην άσκηση που έγινε αιφνιδιαστικά με επίκεντρο τη Δοκό.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις τέθηκαν σε συναγερμό το βράδυ χθες και καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας εκτελούσαν επιχειρήσεις «υψηλού ρίσκου» όπως ονομάζονται. Η άσκηση ολοκληρώθηκε πριν λίγο.

Η ενεργοποίηση της Δύναμης Ταχείας δείχνει και την ανησυχία που επικρατεί στο Πεντάγωνο για τις εξελίξεις στην Τουρκία.

Η εισβολή σε κάποιο νησί του ανατολικού Αιγαίου και μάλιστα νύχτα είναι στα σχέδια των Τούρκων και οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις λαμβάνουν τα μέτρα του.

 briefingnews.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *