Δ. Βίτσας: “Πρέπει να πάμε στη λογική της πραγματικότητας”

«Στόχος της κυβέρνηση είναι η επίτευξη συμφωνίας» με τους θεσμούς τόνισε στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας, ο οποίος έστειλε μήνυμα και… στο εσωτερικό του κόμματος λέγοντας ότι «πρέπει να πάμε στη
λογική της πραγματικότητας, τι μπορεί να γίνει τώρα στη βάση του προγράμματος».

«Ούτε να παραδοθεί θέλει η κυβέρνηση, ούτε συνθήκες ρήξης θέλει, θέλει ν α βρεθεί ο κοινός τόπος για το κοινό εθνικό συμφέρον. Δεν κάνουμε μονομερείς κινήσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Οι συζητήσεις πηγαίνουν καλά θέλουμε να πετύχουμε συμφωνία χωρίς βάρη στις πλάτες των πιο φτωχών, και να διαμορφώσουμε συνθήκες λειτουργίας της αγοράς» εξήγησε ο κ. Βίτσας, ζητώντας να δοθούν πίσω στην Ελλάδα τα 1,2 δισ. ευρώ που επιστράφηκαν κατά «λάθος», όπως τόνισε με νόημα, στον EFSF, αλλά και τα 1,9 δισ. ευρώ που χρωστά η ΕΚΤ, ώστε να επιτευχθεί συμφωνία για επανεκκίνηση της οικονομίας.

Σε ό,τι αφορά τις νέες αποκαλύψεις Του Βήματος σύμφωνα με τις οποίες ο αναπληρωτής Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος προσέλαβε τέσσερις από τις συνεργάτιδες του, επιτρέποντας τους μάλιστα να συνεχίσουν να ασκούν παράλληλα και τη δικηγορία, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τις απέδωσε στην επιμονή της εφημερίδας να αποδείξει ότι έχει δίκιο.

«Δεν υπάρχει νομικό και ηθικό ζήτημα… εκπλήρωσε το ηθικό του δικαίωμα και επιταγή να προασπίζεται τους εργαζομένους ενάντια στο μνημόνιο» ανέφερε χαρακτηριστικά. Κατήγγειλε δε, ότι κάποια στελέχη που διορίστηκαν που τοποθετήθηκαν στον κρατικό μηχανισμό από την προηγούμενη κυβέρνηση, δεν παραιτούνται επιδιώκοντας να λάβουν αποζημιώσεις.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *