Ποιος είναι ο οπαδός που έκανε… κουμάντο στον τελικό του κυπέλλου Ιταλίας!

O Τζενάρο Ντε Τομάζο είναι ο αρχηγός των οπαδών της Νάπολι

Το πρόσωπό του έχει γίνει πρωτοσέλιδο στον ξένο Τύπο, ο οποίος δεν μπορεί να πιστέψει μέσω τίτλων, υπότιτλων, υπέρτιτλων, σχολίων συνοδευτικών και άρθρων ότι….
οι Αρχές έκαναν «διάλογο» με τους τιφόζι και διαπραγματεύτηκαν μαζί τους την έναρξη του τελικού του Κυπέλλου Ιταλίας.

Τα όσα δε, συνέβησαν πριν το καθυστερημένο εναρκτήριο λάκτισμα στο «Ολίμπικο» σε εκείνη την πλευρά του γηπέδου με τους φανατικούς οπαδούς της Νάπολι, την αστυνομία, τους διοικούντες και τον αρχηγό των «παρτενοπέι» Μάρεκ Χάμσικ έχουν σηκώσει θύελλα αντιδράσεων στον κόσμο της Ιταλίας και όχι μόνο.

Ονομάζεται Τζενάρο Ντε Τομάζο, αλλά στο περιβάλλον των «παρτενοπέι» τιφόζι πολλοί τον γνωρίζουν σαν «Genny a carogna», ο αρχηγός των Ultras της Νάπολι, που έκανε τον ενδιάμεσο ανάμεσα στην κούρβα των ναπολιτάνων και την διοίκηση και τους υπεύθυνους της Δημόσιας τάξης για να ξεκινήσει ο τελικός του Κυπέλλου Ιταλίας μεταξύ της Φιορεντίνα και της Νάπολι.

Καθισμένος σε ένα πλέγμα της κούρβας νορντ ο επικεφαλής των Ultras έλαβε μέρος στην διαπραγμάτευση που προηγήθηκε της έναρξης, η οποία καθυστέρησε κατά 45’ λεπτά καθώς η κούρβα της Νάπολι, ανησυχώντας για τις ειδήσεις που έφταναν για τους τραυματισμένους οπαδούς του συλλόγου, φαινόταν αρνητική στην έναρξη του ματς. Είχαν ζητήσει οι οπαδοί από την ομάδα να μην παίξουν σε ένδειξη σεβασμού στον οπαδό που σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.

Ήταν αυτός, αναγνωρίζεται παντού για το τατουάζ σε ολόκληρο το δεξί του χέρι, ο οποίος ζήτησε να ενημερωθεί από τον αρχηγό της Νάπολι και μίλησε με τον Μάρεκ Χάμσικ.

Ηταν επίσης και πάλι ο ίδιος, ο οποίος με ξεκάθαρες κινήσεις, πρώτα ζήτησε την επιστροφή της ηρεμίας στην κούρβα (άρχισαν να πέφτουν καπνογόνα και κροτίδες και τραυματίστηκε πυροσβέστης) και στη συνέχεια έδωσε τη συγκατάθεσή του στο εναρκτήριο λάκτισμα όταν οι Αρχές επιβολής του νόμου κατευθύνθηκαν προς τις εξέδρες για να ανακοινώσουν την απόφαση για την διεξαγωγή του παιχνιδιού, γιατί διαφορετικά όπως φέρεται να ειπώθηκε αν δεν ξεκινούσε η αναμέτρηση θα ξεκινούσε, αντίθετα, στο «Ολίμπικο» η κόλαση.

«Οk, το ματς θα ξεκινήσει, αλλά οι οπαδοί των δύο ομάδων θα παραμείνουν σιωπηλοί», φέρεται να τους απάντησε. Σύμφωνα τώρα με τα όσα μαθεύτηκαν, πρώτα ήταν αρχηγός του γκρουπ των «Mastiffs» και στη συνέχεια όλης της Κούρβας Α του «Σαν Πάολο». Φέρεται να είναι γιος του Τσίρο Ντε Τομάζο, ο οποίος θεωρείται ότι συνδέεται με το κλαν της Καμόρα του Rione Sanità των Misso.

Το τελικό «οk» δόθηκε από τον άνθρωπο, ο οποίος εμφανίστηκε στο «Ολίμπικο» με ένα t-shirt, το οποίο στην πίσω πλευρά έγραφε «Ελευθερία για τους Ultras» και στην μπροστινή «Ελεύθερος ο Σπετσάλε», με αναφορά στον Αντονίνο Σπετσάλε, τον Ultra της Κατάνια, ο οποίος εκτίει οχτώ χρόνια κάθειρξη για την ανθρωποκτονία του επιθεωρητή της Αστυνομίας Φιλίπο Ρατσίτι στις 2 Φεβρουαρίου 2007 κατά τη διάρκεια των ταραχών που ξέσπασαν στο γήπεδο «Μασιμίνο» στην Κατάνια σε ντέρμπι με την Παλέρμο.

Στο παρελθόν δε, του είχε απαγορευτεί η συμμετοχή σε αθλητικά γεγονότα…

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *