Εμείς ζούμε για το Δήμο Ζωγράφου και όχι από τον Δήμο Ζωγράφου

Με ξαφνιάζει αλλά καταλαβαίνω την έντονη ανησυχία των καρεκλοκένταυρων δημάρχων και των επαγγελματιών δημοτικών συμβούλων. Με το υπό εξέταση νέο εκλογικό σύστημα οι “φεουδάρχες” δήμαρχοι χάνουν ξαφνικά το όπλο τους και το φέουδό τους. Ποιό είναι αυτό; Η αξιοποίηση του …
κομματικού μηχανισμού με ότι άλλο συνεπάγεται…

Λοιπόν, οι πολίτες θέλουν νέα πρόσωπα. Εξάλλου το δείχνουν ξεκάθαρα οι δημοσκοπήσεις, θέλουν άφθαρτα πρόσωπα που θα δουλέψουν με όρεξη για τον τόπο του Ζωγράφου. Όταν λέω νέα πρόσωπα δεν σημαίνει υποχρεωτικά νεαρά άτομα σε ηλικία. Εξάλλου η επίκληση στο νεαρό της ηλικίας δεν αποτελεί πάντα μονάδα μέτρησης της αξιοπιστίας. Νέα πρόσωπα σημαίνει πρόσωπα που δεν είναι μπαρουτοκαπνισμένα από παλαιοκομματικές πρακτικές!

Την αναγνωρισιμότητα και τα παράσημα τα κερδίζει κάποιος υποψήφιος στη μάχη της καθημερινότητας και όχι 3 μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές. Προσωπικά, βαρέθηκα τους υποψηφίους που ξεσκονίζουν τις λίστες ένα μήνα πριν τις εκλογές, που στέλνουν απρόσωπα πολλαπλά sms μόνο τα Χριστούγεννα και “σπρώχνονται” για 1 φωτογραφία μπροστά στο μνημείο Ηρώων του Ζωγράφου στους εορτασμούς των εθνικών επετείων μπας και βγουν εξώφυλλο σε κάποια τοπική εφημερίδα.

Εσείς δεν τους βαρεθήκατε;

Κωστής Παπαναστασόπουλος
http://kostis-papanastasopoulos.blogspot.gr/2013/09/blog-post.html

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *