Δήμος Ίλιου: Η αλαζονεία της εξουσίας . .

Ένα απο τα θέματα που τέθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ίλιου στις 12/05/2011 ήταν η λήψη απόφασης για εξουσιοδότηση στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών (Ε.Α.Π) για την χρεοπίστωση του λογαριασμού καταθέσεων του Δήμου στη MILLENΝIUM BANK για τις πληρωμές μισθοδοσίας του….
προσωπικού.

Με απλά λόγια έφεραν θέμα προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο έτσι ώστε όλοι οι εργαζόμενοι του Δήμου, τακτικοί, έκτακτοι, αλλά και Δημοτικοί Σύμβουλοι, να πληρώνονται μέσω συγκεκριμένης τραπέζης. Με βάση τη «Παροχή οδηγιών για την. εφαρμογή των άρθρων 5 έως 20 της αριθμ. 2/37345/0004/4-6-2010 κυα, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, σχετικά με την καταβολή των πάσης φύσεως αποδοχών, αμοιβών, αποζημιώσεων και απολαβών μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμής» και επί του άρθρου 8 που αναφέρεται στην Πληρωμή μέσω τραπεζών και πιστωτικών ιδρυμάτων στην παραγραφο τρία διαβάζουμε το εξής:

«Το προσωπικό αυτό οφείλει, εάν δεν έχει ήδη, να ανοίξει τραπεζικό λογαριασμό τρεχούμενο ή ταμιευτηρίου, στην τράπεζα που επιθυμεί, στον οποίο θα πραγματοποιείται η κατάθεση των απολαβών του, προσκομίζοντας στην αρμόδια για την εκκαθάρισή τους υπηρεσία φωτοτυπία της 1ης σελίδας του βιβλιαρίου του τραπεζικού λογαριασμού ή άλλου εγγράφου της τράπεζας (π.χ. αντίγραφο λογαριασμού) από το οποίο να προκύπτει σαφώς ο αριθμός IBAN, δεδομένου ότι καμία πληρωμή δεν θα διενεργείται με διαφορετικό τρόπο. Διευκρινίζεται ότι ο τραπεζικός λογαριασμός θα πρέπει να ανήκει αποκλειστικά στον μισθοδοτούμενο υπάλληλο, ενώ σε περίπτωση κοινού λογαριασμού, πρώτο όνομα πρέπει να είναι εκείνο του μισθοδοτούμενου.»

Άγνοια; Αλαζονεία; Ανικανότητα να εφαρμόσουν μία Κοινή Υπουργική Απόφαση; Κάτι άλλο; Σε κάθε περίπτωση η Κοινή Υπουργική Απόφαση παραβιάζεται. Αυταπόδεικτη η έλλειψη σεβασμού στο Δημοτικό Συμβούλιο και στους δημοτικούς συμβούλους που δεν επιθυμούν να γίνονται αντικείμενο διαπραγμάτευσης του Δήμου με συγκεκριμένη Τράπεζα, από την οποία μάλιστα ο Δήμος έχει συνάψει δάνειο ύψους 5.000.000 ευρώ.

http://valkanas.blogspot.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *