Κ.Παπακώστα: «Ο λαός έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση στις πρόσφατες εκλογές»

«Ο λαός έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην παρούσα κυβέρνηση στις πρόσφατες εκλογές. Η παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση από τη Βουλή, αποτελεί μια συνταγματική
πρόβλεψη προκειμένου να διασφαλιστεί η κυβερνητική ομαλότητα» ανέφερε στην ομιλία της η υφυπουργός Υγείας, Κατερίνα Παπακώστα, απαντώντας στην επιχειρηματολογία της αντιπολίτευσης.

«Κατά τη σημερινή συζήτηση, παρέχεται ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, προκειμένου να υπάρχει σταθερότητα και ασφάλεια στη χώρα, απέναντι στον λαϊκισμό, που καθημερινά εξαπολύεται σε υπερβολικά μεγάλες δόσεις, απέναντι στο αίσθημα ανασφάλειας και ανησυχίας που επιδιώκει να δημιουργήσει το τελευταίο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ» συνέχισε η υφυπουργός.

«Η χώρα μας έφτασε εδώ που έφτασε ακριβώς επειδή είχε διολισθήσει σε λογικές και σε πρακτικές λαϊκισμού. Δεν επιστρέφουμε στον λαϊκισμό. Η κοινωνία δεν αντέχει άλλη μεμψιμοιρία, άλλη γκρίνια και μικροκομματικά παιχνίδια. Θέλει έργο, θέλει πράξεις. Η κυβέρνηση δρα – κι εσείς κάθεστε και κρίνετε, και απλώς επικρίνετε, χωρίς να προτείνετε και χωρίς να έχετε και σχέδιο! Ωραία στάση, αγαπητοί συνάδελφοι! Αλλος κάνει τη λάντζα – κι εσείς απλώς συντηρείτε και εκτρέφετε τα φαινόμενα του λαϊκισμού!» ανέφερε χαρακτηριστικά η υφυπουργός Υγείας, κατηγορώντας μάλιστα τον ΣΥΡΙΖΑ πως καλύπτει ακόμα και τους «απατεώνες πλαστογράφους που κατέλαβαν στο Δημόσιο, θέσεις που δεν τους αξίζουν».

Για τα θέματα της αρμοδιότητάς της, η κ. Παπακώστα κατηγόρησε, επίσης, τον ΣΥΡΙΖΑ πως άλλαξε στάση απέναντι στην ψυχιατρική μεταρρύθμιση: «Απορώ γιατί κάποιοι ψάχνουν ευκαιρίες να σαμποτάρουν αυτή τη μεταρρύθμιση, πυροδοτώντας αντιδράσεις με το φυτίλι του λαϊκισμού περί δήθεν λουκέτου στα ψυχιατρικά νοσοκομεία» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Εξάλλου, η κα Παπακώστα αναφέρθηκε στο πρωτόκολλο συνεργασίας του υπουργείου Υγείας με το υπουργείο Παιδείας για το «κοινωνικό σχολείο», με τη δημιουργία «ατομικού δελτίου υγείας του μαθητή ώστε να ελέγχουμε το προφίλ της υγείας των παιδιών μας». ‘Αλλη άμεση προτεραιότητα του υπουργείου, είναι και η στελέχωση του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, «μιας δομής που έχει πληρώσει ο ελληνικός λαός με 11 εκατομμύρια ευρώ και παραμένει αναξιοποίητη».

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *