Σκληρό μήνυμα με διττή έννοια Π.Καμμένου στον Ζ.Κ.Γιουνκέρ που χαρακτήρισε τις ΕΕΔ «κότες»

Σκληρή απάντηση στον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζ.Κ. Γιουνκέρ, που χαρακτήρισε και τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις «κότες», έδωσε σήμερα το πρωί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας,
Πάνος Καμμένος, με μία μάλιστα φράση που είχε διττή έννοια και αφήνει υπονοούμενα και για τις δυσκολίες στη συνεργασία μεταξύ της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης με αφορμή τις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται για την κρίση χρέους.

«Δύσκολο μου φαίνεται όταν αυτοπροσδιορίζονται κότες να θέλουν να συνυπάρξουν με αυτά τα λιοντάρια των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων», ήταν η απάντηση του Πάνου Καμμένου μέσω του twitter. Συνόδευε, μάλιστα, στον προσωπικό λογαριασμό τη φράση αυτή με μία φωτογραφία ανδρών των ειδικών δυνάμεων έτοιμων για… δράση, από τη χθεσινή άσκηση «Πυρπολητής» στο Αιγαίο.

Πέραν πάντως της ευθείας και σκληρής απάντησης του υπουργού Εθνικής Άμυνας στον απαράδεκτο χαρακτηρισμό του προέδρου της Κομισιόν, που νόμισε ότι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις μπορούν να συγκριθούν με αυτές κάποιων βόρειων Ευρωπαϊκών κρατών, που όντως είναι «κότες», η φράση που χρησιμοποίησε είχε διττή σημασία.

Συγκεκριμένα, θα μπορούσε να της αποδοθεί και δεύτερη ερμηνεία που έχει να κάνει με τη συνύπαρξη της Ελλάδας με τις χώρες της Ε.Ε. Κι αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο τη στιγμή που οι Ευρωπαίοι εταίροι εκβιάζουν και απειλούν την κυβέρνηση να προχωρήσει σε μία συμφωνία που εξυπηρετεί πρωτίστως τα δικά τους συμφέροντα.

Ο κ. Καμμένος λέει λοιπόν εμμέσως, πως η κατάσταση φτάνει στα όρια «αντοχής» της Ελλάδας να συνυπάρξει με τα… κοτόπουλα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όταν επιδεικνύεται τέτοια συμπεριφορά σε βάρος όχι της κυβέρνησης, αλλά του ελληνικού λαού.

Όσον αφορά τώρα για τα περί κοτόπουλων, η δήλωση του κ. Καμμένου έρχεται να ικανοποιήσει πλήρως τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που από χθες, όταν άκουσαν την απαξιωτική φράση του  Ζ.Κ. Γιουνκέρ, πήραν, κατά το κοινώς λεγόμενο, «ανάποδες».

Το defencenet.gr κατέγραψε οξείες αντιδράσεις στο εσωτερικό των Ενόπλων Δυνάμεων για τη δήλωση του προέδρου της Κομισιόν που τόλμησε να τις εντάξει στους Στρατούς-κοπάδια κοτόπουλων. Αυτό που έλεγαν ήταν τί σχέση μπορούν να έχουν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, που βρίσκονται σε έναν «διαρκή πόλεμο» στο Αιγαίο και είναι έτοιμες ανα πάσα στιγμή να κάνουν επιχειρήσεις με αυτές της Ευρώπης, που πέραν της Βρετανίας, οι άλλες είναι για γέλια.

Σημειώνεται ότι τo defencenet.gr ήταν το μοναδικό Μέσο το οποίο με ρεπορτάζ του ανέδειξε το απαράδεκτο και προσβλητικό για τις ελληνικές ΕΔ περιεχόμενο της δήλωσης Γιουνκέρ και κάλεσε τη πολιτική ηγεσία να τοποθετηθεί άμεσα.

Κάτι που, προς τιμήν του, έπραξε ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *