Εκλεισε το πακέτο, Τετάρτη οι ανακοινώσεις

Κυβέρνηση και τρόικα έχουν ήδη συμφωνήσει για το τελικό περιεχόμενο του πακέτου μέτρων και απομένουν προς αποσαφήνιση επιμέρους ζητήματα, τα οποία θα κλείσουν μέχρι την Τρίτη. Οπως προκύπτει από τις δηλωσεις του εκπροσώπου Τύπου του Επιτρόπου Ολι Ρεν, η Κομισιόν έχει ενημερωθεί ότι τις….
πρώτες μέρες τις προσεχούς εβδομάδας θα γίνουν στην Αθήνα επίσημες ανακοινώσεις για τα μέτρα.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιθυμεί μια «καλή και ισχυρή» απόφαση για την Ελλάδα και μια συμφωνία που θα επιτρέψει στη χώρα να «προχωρήσει» το πρόγραμμα προσαρμογής, δήλωσε ο κ. Ο’ Κόνορ ερωτηθείς αν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσβλέπει σε μια συνολική απόφαση για την Ελλάδα έως τη Σύνοδο Κορυφής της 18ης Οκτωβρίου.

«Επιθυμούμε να υπάρξει συμφωνία το συντομότερο δυνατό, ωστόσο δεν είμαι σε θέση να δώσω συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα», δήλωσε ο κ. Ο’ Κόνορ και προσέθεσε: «Πιστεύουμε ότι είμαστε κοντά στην επίτευξη συμφωνίας».

Ερωτηθείς για το ζήτημα της επιμήκυνσης του ελληνικού προγράμματος, αρνήθηκε να απαντήσει, υπενθυμίζοντας ότι η επιμήκυνση που δόθηκε στην Ισπανία και την Πορτογαλία ήταν προϊόν της «αποτελεσματικής δράσης» που έλαβαν οι χώρες αυτές τόσο στο δημοσιονομικό όσο και στο διαρθρωτικό σκέλος της προσαρμογής. Σε κάθε περίπτωση, πρόσθεσε, οι αποφάσεις λαμβάνονται ανάλογα με την περίπτωση.

sofokleousin.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *