ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΧΑΡΑΞΕ Η ΤΡΟΪΚΑ

Ο Πρωθυπουργεύων Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ν.Δ – ΠΑΣΟΚ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος παρεμπιπτόντως είναι και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ενστερνίζεται την άποψη του κ. Βρούτση, ότι…

η Ελλάδα ανήκε στα Σοβιέτ, έχοντας θεσμοθετημένες εργασιακές σχέσεις οι οποίες είναι απαραίτητες για την συνοχή της κοινωνίας αλλά και για την σοβαρή και σταθερή ανάπτυξη. Ωστόσο, στα χρόνια του Μνημονίου, με θιασώτες των πολιτικών αυτών τον κ. Βενιζέλο, τον κ. Βρούτση και τα άλλα παιδιά, οι εργασιακές σχέσεις αποσαθρώθηκαν, διασπώντας την κοινωνική συνοχή δημιουργώντας παράλληλα ένα αβέβαιο και ασταθές περιβάλλον, τόσο για την οικονομία όσο και για την κοινωνία.

Στα πλαίσια των αλλαγών αυτών, καταστροφής των κοινωνικών δομών, ο κ. Βενιζέλος, ανήμερα του Συμποσίου της 3ης του Σεπτέμβρη, προχώρησε στην απόφαση να απολύσει τους υπαλλήλους των Νομαρχιακών Επιτροπών του. Στους υπαλλήλους, το ΠΑΣΟΚ χρωστά τους μισθούς από τον Ιανουάριο του 2013, όπως και το επίδομα αδείας αλλά και τις ασφαλιστικές τους εισφορές. Από τη στιγμή, που δεν έχει χορηγηθεί επίδομα αδείας στους υπαλλήλους θα έπρεπε ο κ. Βενιζέλος, σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο να έχει συλληφθεί. Το σχέδιο έχει στόχο να διώξει τους υπαλλήλους εξαναγκάζοντάς τους να παραιτηθούν από την αποζημίωση αλλά και από τα οφειλόμενά τους, υποστηρίζοντας ότι αν κινηθούν νομικά οι εργαζόμενοι θα χάσουν τα δεδουλευμένα τους μιας και το κόμμα έχει τεράστια χρέη.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Βενιζέλος δήλωνε ότι θα πρέπει να αποσυνδεθεί η κινητικότητα από τις απολύσεις. Επίσης, ο κ. Βενιζέλος, χρέωσε το ελληνικό δημόσιο για 1,5 χρόνο με 700.000 € για τα έξοδα του πολιτικού του γραφείου (ΦΕΚ Β’ 1817/ 25-07-2013). Επιπλέον, το ΠΑΣΟΚ, πήρε πρόσφατα τη β΄ δόση από τις εκλογές του 2012, 1.370.991,12 €. Ακόμα και βουλοκέρι αξίας 2.000 € παρήγγειλε το διπλωματικό γραφείο του νυν Υπουργού Εξωτερικών. Κάνει απολύσεις το ΠΑΣΟΚ, ενώ η ανεργία είναι στο 27,9% για τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα επίσημα και ωραιοποιημένα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και παρά την προσπάθεια του Υπουργείου Εργασίας, μέσω του συστήματος «Εργάνη», να παρουσιάσει θετικό ισοζύγιο προσλήψεων σε σχέση με τις απολύσεις.

Εγείρονται πολλά ερωτήματα, με τη στάση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, για τις απολύσεις. Πώς γίνεται, ενώ κατασπαλά χρήματα σε πολιτικά γραφεία, σε βουλοκέρια, σε υπερπολυτελή αυτοκίνητα, την ίδια στιγμή να αναγκάζει τους υπαλλήλους του να παραιτηθούν; Πώς, και ποιος μπορεί να εμπιστευτεί τον συγκεκριμένο άνθρωπο για την έξοδο της χώρας από την κρίση, όταν ο ίδιος καταπατά τους νόμους και τους θεσμούς και δεν μπορεί να διατηρήσει το ήθος και τη νομιμότητα στο δικό του σπίτι; Ποιος και γιατί να τον εμπιστευτεί όταν είναι ένας από τους κύριους ενόχους, για την πτώχευση της Ελλάδας, όχι μόνο οικονομικά αλλά κυρίως κοινωνικά, στην αναδόμηση και στη δημιουργία μιας ανεξάρτητης και περήφανης Ελλάδας.

Η Νεολαία ΑΝΕΛ, βρίσκεται δίπλα στους εργαζόμενους, στους εργοδότες και σε όλη την ελληνική κοινωνία που μαστίζεται από την σημερινή κρίση την οποία διόγκωσαν και διατηρούν ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Αντώνης Σαμαράς και τα άλλα παιδιά, με σκοπό την αποκατάσταση της Δημοκρατίας και την επαναφορά της Ελπίδας σε όλους τους Έλληνες, για ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά των παιδιών μας.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *