Ποιοί είσαστε εσείς

“Ποιοί είσαστε εσείς
που τα λόγια μας
συνεντεύξεις σε φυλλάδες
και άρες μάρες κουκουνάρες
να σας το πω κωλοαγάδες
απόκληροι παραμυθάδες
Ποιοί είσαστε εσείς”
Π. Σιδηρόπουλος

Καταρχάς να κάνουμε ένα….
διαχωρισμό επειδή ο καθένας λέει το μακρύ και το κοντό του. Οι αστοί διακρίνονται στους μεγαλοαστούς και στους μικροαστούς. Το κατηγορητήριό λοιπόν απευθύνεται κυρίως στους μεγαλοαστούς, χωρίς να αθωώνονται οι μικροαστοί που συνήθως για ένα ξεροκόμματο κλείνουν το στόμα τους και δεν μιλάνε, περιορίζοντας τον “ιδανικά φτιαγμένο” και αποστειρωμένο κόσμο τους στους τέσσερις τοίχους του σπιτιού τους.
Ποιοι είναι αυτοί λοιπόν… Ας’ τους γνωρίσουμε από συστάσεως του Ελληνικού κράτους και μέσα από ελάχιστα μόνο “κατορθώματά” τους.

* Είναι αυτοί που όχι μόνο δεν παρήγαγαν σοβαρά ποτέ και τίποτα αλλά αντιθέτως μετέφεραν τον πλούτο στο εξωτερικό (εφοπλιστές, έμποροι κλπ).
* Αυτοί που ποτέ δεν δημιούργησαν μια σοβαρή βιομηχανική υποδομή και ότι έκαναν είχε αρπαχτικό χαρακτήρα όπως οι κοτζαμπάσηδες και κλεφτοκοτάδες πρόγονοί τους.
* Αυτοί που βολεύτηκαν στο παλιό υποδαυλίζοντας κάθε προσπάθεια σοβαρής μεταρρύθμισης: “Η ελληνική αστική τάξη ίσαμε την πρώτη δεκαετία του 20ου αιώνα προχώρησε δισταχτικά και σε διαρκείς συμβιβασμούς με τον παλιό κόσμο, την αυλή, φεουδαρχία και τον κλήρο. Όλα τα μεταρρυθμιστικά βήματα φέρνουνε τη σφραγίδα του μεσοβέζικου και διστακτικού πνεύματος, του φόβου της μπρος σε ριζοσπαστικές πληβειακές λύσεις.” – Π. Πουλιόπουλος
* Αυτοί που η δουλοπρέπεια τους στα ξένα αφεντικά τους έκανε να στείλουν μέχρι και εκστρατευτικό σώμα μ’ επικεφαλής τον συνταγματάρχη (τότε) Πλαστήρα, για να πολεμήσει ενάντια στους μπολσεβίκους! Αυτοί που -αδιόρθωτοί οσφυοκάμπες- συνεχίζουν διαχρονικά την τακτική του yes sir με εκστρατευτικά σώματα στην Κορέα, στο Αφγανιστάν, στο Κόσοβο, με διευκολύνσεις απέναντι στο ΝΑΤΟ προκειμένου να ισοπεδώσει την Σερβρία, με τα “ευχαριστώ τις Ηνωμένες Πολιτείες” κλπ.
* Αυτοί που με πρόσχημα την “μεγάλη ιδέα” και πραγματική αιτία την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των πατρόνων τους μπροστά στον διαμελισμό της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας που έπνεε τα λοίσθια, (π.χ. πρόσβαση στα πετρέλαια της Μοσούλης), ευθύνονται για τον χαμό χιλιάδων παιδιών του Ελληνικού λαού και τον ξεριζωμό 1.500.000 προσφύγων.
* Αυτοί που ξεκοκάλισαν ακόμα και τα δάνεια του 1924 που προορίζονταν για τους πρόσφυγες! Εκτιμάται ότι μόνο το 5-10% του δανείου των δώδεκα εκατομμυρίων στερλινών χρησιμοποιήθηκε για να στοιβαχτούν οι πρόσφυγες σε καταυλισμούς της συμφοράς, ενώ τα υπόλοιπα πήγαν σε τσέπες βιομηχάνων και ημετέρων.
* Αυτοί που συνεργάστηκαν με τους Γερμανούς: οι γνωστοί Τσολάκογλου, Λογοθετόπουλος, Ι. Ράλλης κλπ.
* Αυτοί που στα δύσκολα έκατσαν στην άκρη αφήνοντας τον λαό να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά μόνος του: Θ. Σοφούλης, Γ. Παπανδρέου, Παν. Κανελλόπουλος, Κ. Καραμανλής, ενώ ο Πλαστήρας από την Γαλλία δήλωνε: “Είμαι της γνώμης ότι πρέπει να γίνει κυβέρνησις φιλογερμανική, για να καταστήσωμεν ολιγώτερον οδυνηράν την ήτταν. Αυτό πρέπει να γίνη και αν ακόμη θα ηξεύραμε ότι ο πόλεμος θα ετελείωνε και μετά τινας μόνον μήνας με τελείαν ήτταν του άξονος (όπερ απίθανον)“
* Αυτοί που πλούτισαν στην διάρκεια της Κατοχής κάνοντας μπίζνες με τους Γερμανούς (π.χ. συγκρότημα Λαμπράκη).
* Αυτοί που ως εργολάβοι, ανέβηκαν στο άρμα του σχεδίου Μάρσαλ και αφού γέμισαν τα σεντούκια τους και τους τραπεζικούς λογαρισμούς στην Ελβετία, παρέδωσαν πόλεις εκτρωματικές και υποδομές για κλάματα. Οι διάφοροι Βωβοί του χθες και του σήμερα.
* Αυτοί που “ανδρώθηκαν” επιχειρηματικά με τα δάνεια και τις πλάτες της χούντας και χωρίς κανένα σχεδιασμό (και κανέναν ενδοιασμό βεβαίως) κατέστρεψαν ανεπανόρθωτα ολόκληρες περιοχές σπάνιας φυσικής ομορφιάς (Πέραμα, Ελευσίνα, Ασπρόπυργος, Σαλαμίνα, Κόρινθος κλπ).
* Αυτοί που με κομπίνες, ρεμούλες, απάτες, σκάνδαλα έφαγαν το καταπέτασμα από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα.
* Αυτοί που θεσμοθέτησαν την διαφθορά.
* Αυτοί που μέσω του χρηματιστηρίου απομύζησαν μέχρι και την τελευταία δραχμή του εργαζόμενου λαού.

Ουφ, και λίγα έγραψα. Το παλμαρέ τους βλέπετε είναι ατελείωτο…

e-parembasis.blogspot.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

11 Comments

 1. Ανώνυμος

  Σιγά ρε μεγάλε 5.56 τη βαριά βιομηχανία. Μπισκοτάκια και σοκολατίτσες ή καλσόν και βρακιά;;; Εδώ μιλάμε για αυτοκινητοβιομηχανίες και πάνω. Και πόσα πήρανε όλοι αυτοί από κρατικές επιδοτήσεις και σχέδια Μάρσαλ;;; Αυτό το παραμύθι για τη …σπουδαία μεταπολεμική βιομηχανία και τη συμβολή του "εθνάρχη" σ'αυτό, καλλιεργείται πολύ τελευταία…Κι αν ήταν έτσι γιατί το μεγαλύτερο ποσοστό του ελληνικού λαού-όσοι δεν είχαν φύγει για γκασταρμπάιτερς στη Γερμανία- μεταπολεμικά ζούσαμε μέσα στη φτώχεια και την ανέχεια; Θα έπρεπε να τρώγανε όλοι οι Έλληνες με χρυσά κουτάλια. Πράγματα που ζήσαμε και τα θυμόμαστε δεν μπορείτε να τα διαστρεβλώνετε. Όσο κι αν το επιθυμούν σφόδρα κάποιοι, δεν πάσχουμε όλοι από αμνησία.

  Reply
 2. Ανώνυμος

  Απορια, αυτοι που μεταπολεμικα διμηουργισαν την βιομηχανια η οποία καταστραφηκε απο την πολιτικη και τους πολιτικους μεταπολιτευτικά, που ανηκουν;
  τους εχεις περιλαβει στο αρθρο;

  Reply
 3. Ανώνυμος

  ΤΕΜΠΕΛΑΡΙΕΣ..ΜΑΖΕΥΤΗΤΕ….ΣΙΧΑΘΗΚΑΜΕ ΠΙΑ………ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΠΙΤΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΝ ΕΙΣΑΣΤΕ …….ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ……….

  Reply
 4. Ανώνυμος

  ΕΞΑΙΡΕΤΟ το άρθρο. Μπράβο φίλε. Και όλα αυτά τα λαμόγια έρχονται σήμερα και ζητάνε περισσότερη δουλειά και θυσίες από τους εργαζόμενους. Αυτοί που λεηλάτησαν το κράτος, δηλαδή την ελληνική κοινωνία, τώρα ζητάνε λιγότερο κράτος γιατί δήθεν τους εμποδίζει στις ληστρικές μπίζνες τους. Η αγοραία και αμόρφωτη μπουρζουαζία της πεντάρας. Αν μη τι άλλο, οι ξένοι κεφαλαιοκράτες προσέφεραν και στον τόπο τους. Εκεί, ακόμη και οι μεγαλύτερες εταιρείες είναι γνωστές κυρίως με τον εθνικό τους προσδιορισμό και όχι με το ποιοι έχουν την ιδιοκτησία, εξυπηρετώντας πάντα ΚΑΙ τα συμφέροντα των χωρών τους. Σκέψου π.χ. η BMW ή η CITROEN να λειτουργούσαν ανεξάρτητα ή σε αντίθεση με τα γερμανικά ή γαλλικά συμφέροντα. Οι δικοί μας, αυτή η κρατικοδίαιτη ψευτοκαπιταλιστική και ψευτοαστική κλίκα ήταν ανέκαθεν μη παραγωγικά παράσιτα, κατσαπλιάδες, κουρσάροι, αμόρφωτοι αρχοντοχωριάτες και ξιπασμένοι νεόπλουτοι (που από κοτζαμπάσηδες και τσιφλικάδες έγιναν έξαφνα …κεφαλαιοκράτες μεγαλοαστοί!!!),ξενόδουλοι και φτωχομπινέδες μεταπράτες . Αδίστακτοι,άπληστοι και αλαζόνες ωσάν άλλοι Λουδοβίκοι και Αντουανέτες μέχρι τέλους…

  Reply
 5. Ανώνυμος

  Στα Προπύλαια στην οδό Πανεπιστημίου κατέληξε πριν λίγο το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο για την επέτειο των δύο ετών από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια.

  ευχαριστουμε το μπλογκ για την ενημερωση .χα χα χα χα

  Reply
 6. Ανώνυμος

  ΟΣΟΙ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΠΙΛΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ.

  ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΚΑΠΟΙΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΚΑΛΕΙΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ.

  ΛΙΓΗ ΛΟΓΙΚΗ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ.

  Reply
 7. Ανώνυμος

  Νεαρά άτομα επιτίθενται με πέτρες και άλλα αντικείμενα εναντίον αστυνομικών, οι οποίοι απαντούν με χρήση χημικών.

  Στα Χαυτεία ομάδα περίπου 400 κουκουλοφόρων έσπασε βιτρίνες και στάσεις λεωφορείων και επιτέθηκε με πέτρες εναντίον αστυνομικών.

  Reply
 8. Ανώνυμος

  Κε Σιδηροπουλε,αυτος ειναι ο νεοελληνας,για ποιο λογο να ασχοληθει καποιος μαζι του ?
  -καλα να παθει…
  -δεν του αξιζει καλυτερο αυριο

  Reply
 9. Ανώνυμος

  ΣΩΠΑ ΚΑΛΕ ΑΠΟ ΠΑΝΩ .ΘΑ ΤΟ ΒΑΛΟΥΝ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΟ ΘΕΜΑ .ΑΡΓΟΥΝ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΜΕΡΕΣ ΑΛΛΑ ΤΑ ΒΑΖΟΥΝ . ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ

  Reply
 10. Ανώνυμος

  πολυ υπνος στο μπλογκ

  Κουκουλοφόροι που έχουν παρεισφρήσει στην πορεία για τη δεύτερη επέτειο από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, αλλά και μερίδα των διαδηλωτών, έχουν εγκλωβίσει δύο διμοιρίες των ΜΑΤ που βρίσκονται έξω από το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετάνια», εκσφενδονίζοντας εναντίον τους πέτρες, σωλήνες, καρέκλες και ό,τι άλλο βρουν μπροστά τους.

  Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *