Καταγγελίες ότι το Κίεβο παραβιάζει την εκεχειρία

Σε 70 παραβιάσεις της εκεχειρίας τις τελευταίες 24 ώρες προχώρησε ο ουκρανικός στρατός, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της αυτόνομης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ…

«Συνολικά, καταγράφηκαν 70 παραβιάσεις, μεταξύ των οποίων 15 περιπτώσεις όπου ο εχθρός χρησιμοποίησε πυροβολικό» ανέφερε το υπουργείο Άμυνας του (DPR), σύμφωνα με το Πρακτορείο Ειδήσεων του Ντονιέτσκ.

Οι δυνάμεις του Κιέβου βομβάρδισαν κατοικημένες περιοχές της Σπαρτάκ, της Νοβάγια Μαριβκα, Κρασνοαρμεισκόγιε, Ζαμπουούνκι, Ντοκουτσαγιεφσκ, Σακαχανκα, Σιροκινο, ανέφερε το υπουργείο.

Ο ουκρανικός στρατός επίσης βομβάρδισε την επαρχία Κιγιένσκι του Ντόνιετσκ, το αεροδρόμιο του Ντόνιετσκ, στον οικισμό και το ανθρακωρυχείο της Οκτιαμπρσκι, σημείωσε το υπουργείο Άμυνας.

Εν τω μεταξύ, η έδρα της στρατιωτικής επιχείρησης του Κιέβου στην ανατολική Ουκρανία, δήλωσε ότι οι θέσεις των ουκρανικών στρατευμάτων βομβαρδίστηκαν 45 φορές μέσα σε 18 ώρες μέχρι τα μεσάνυχτα.

Η κατάπαυση του πυρός μεταξύ των ουκρανικών αντιμαχόμενων πλευρών ξεκίνησε από τα μεσάνυχτα της 15ης Φεβρουαρίου. Το καθεστώς κατάπαυσης του πυρός ορίζει ένα πακέτο μέτρων για την εφαρμογή των συμφωνιών που υπογράφηκε στο Μινσκ στις 12 Φεβρουαρίου.

briefingnews.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *