Ροφήματα που μπορεί να βλάψουν τον οργανισμό μας

Καούρες, εντερικές διαταραχές, δυσκοιλιότητα, αιμορροΐδες… Είναι μερικά από τα προβλήματα που μπορεί να μας προκαλέσουν ροφήματα όπως τα αναψυκτικά, ο καφές, η σοκολάτα και το αλκοόλ.

Αναλυτικά οι παθήσεις που προκαλούν:

Τα αναψυκτικά, ο καφές και το τσάι ενδέχεται να προκαλέσουν διάρροια και κράμπες, καθώς χαλαρώνουν υπερβολικά τον οισοφαγικό σφιγκτήρα, ο οποίος κρατά το γαστρικό οξύ στο στομάχι. Ιδιαίτερα προσεκτικοί με τον καφέ πρέπει να είναι όσοι έχουν γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση.

Η σοκολάτα μπορεί να βλάψει όσους έχουν σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου ή χρόνια δυσκοιλιότητα. Στους αλλεργικούς, το πρόβλημα σχετίζεται με το γάλα που περιέχει. Η σοκολάτα περιέχει και καφεΐνη, η οποία προκαλεί διάρροια, στομαχικές κράμπες και φούσκωμα.

Το αλκοόλ προκαλεί χαλάρωση του οισοφαγικού σφιγκτήρα, οδηγώντας σε παλινδρόμηση και καούρες. Ερεθίζει, επίσης, τον βλεννογόνο του στομαχιού, εμποδίζοντας την απορρόφηση θρεπτικών συστατικών. Η υπερβολική κατανάλωση συνδέεται με διάρροια και στομαχικές κράμπες.

Υιοθετώντας ωστόσο σωστές διατροφικές συνήθειες αποφεύγουμε πολλές από τις συγκεκριμένες διαταραχές, διασφαλίζοντας παράλληλα την υγεία του πεπτικού μας συστήματος.

Πηγη erroso

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *