Ποιο είναι το πολιτικό παιχνίδι Αβραμόπουλου, πίσω από την πλάτη του Σαμαρά;

Η αποχή του Δημήτρη Αβραμόπουλου από τη ΝΔ, παρά το γεγονός ότι είναι αντιπρόεδρος του κόμματος, με δικαιολογία τη θέση του ως Επιτρόπου και η άρνησή του στον Αντώνη Σαμαρά να εμπλακεί στον προεκλογικό αγώνα,
έδειχνε εδώ και αρκετό καιρό τις προθέσεις του πρώην υπουργού…

Ο κ. Αβραμόπουλος είχε δείξει ότι έχει χαράξει τη δική του πολιτική στρατηγική για την επομένη των εκλογών, δημιουργώντας τις συνθήκες ώστε να προταθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Φαίνεται ότι η Κουμουνδούρου έχει πάρει τις αποφάσεις της. Με ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει ανοιχτά η ικανοποίηση για όσα είπε ο Έλληνας επίτροπος περί της ανάγκης να «χαλαρώσει» και να γίνει πιο «ευέλικτο» το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης για τις χώρες του ευρωπαϊκού νότου.

Η σημερινή εξέλιξη το επιβεβαιώνει την ύπαρξη διαύλου πολιτικής επικοινωνίας και συνεννόησης με τον επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων και Μετανάστευσης της ΕΕ Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ «η δήλωση του Έλληνα επιτρόπου κ. Αβραμόπουλου, ο οποίος τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει ευελιξία ως προς την τήρηση του Συμφώνου Σταθερότητας για τις χώρες του νότου, συνιστά μια σημαντική παρέμβαση, την οποία θα έπρεπε η ίδια η ελληνική κυβέρνηση να έχει κάνει εδώ και καιρό».

Παράλληλα επισημαίνεται ότι «αντί για αυτό, ο κ. Σαμαράς τόσο εντός, όσο και εκτός της χώρας στήριξε και στηρίζει τους πιο σκληρούς όρους λιτότητας, οι οποίοι στραγγαλίζουν την ελληνική οικονομία».

Με τον τρόπο αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί, αφενός, λίγες ημέρες προ των εκλογών να δημιουργήσει ένα ρήγμα στο εσωτερικό της ΝΔ και αφετέρου η πρόταση του κ. Αβραμόπουλου για την θέση του Προέδρου, προσφέρει στον κ. Τσίπρα ένα επιπλέον «χαρτί» από την πρώτη κιόλας μετεκλογική ημέρα: την δυνατότητα επίτευξης συναίνεσης στο θέμα του Προέδρου στο εσωτερικό μέτωπο και την απελευθέρωση του πεδίου στην Ευρώπη για τον ορισμό Επιτρόπου της δικής του επιλογής.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *