ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΗ ΑΙΣΘΗΣΗ ΑΠΟΔΟΜΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ, ΟΙ ΑΥΤΙΣΤΙΚΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΗΣ ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ.!!!!

Το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Παμμακαρίστου στη Νέα Μάκρη, είναι το μοναδικό ειδικό σχολείο με επίσημη συμμετοχή καλλιτεχνημάτων των…

μαθητών του (που ανήκουν στο σύνολό τους στο φάσμα της διάχυτης αναπτυξιακής διαταραχής-αυτισμού) στην έκθεση “DESIGN FOR LIFE” που θα γίνει στο Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο την Παρασκευή 27, το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013. Επισυνάπτεται πρόσκληση και σχετικό ενημερωτικό.

Δεδομένου ότι η αναπηρία αποτελεί μία φυσική προέκταση της ανθρώπινης ιδιότητάς μας, πρέπει όλοι να την αντιμετωπίζουμε χωρίς εγωϊσμό και υπεροψία, δεδομένου ότι η “κανονικότητά” μας μπορεί να καταστεί και προσωρινή και αναστρέψιμη ανά πάσα στιγμή. Ας βάλουμε λοιπόν την αναπηρία στη συνείδησή μας και ας δημιουργήσουμε ένα νέο κόσμο-προσβάσιμο και διαθέσιμο- για όλους. Έναν κόσμο που θα έχει πραγματικό χώρο γι αυτή, σε φυσικό, θεσμικό και ιδεολογικό επίπεδο.

Οι ανάπηροι μαθητές με αυτισμό του 1ου Ειδικού Σχολείου Παμμακαρίστου έχουν να μοιραστούν μαζί σας- με τα καλλιτεχνήματά τους- τη δική τους εκδοχή για τη ζωή και την τέχνη. Αν επιθυμείτε να συμμετέχετε κι εσείς στη δημιουργία του νέου αυτού κόσμου, μέσα στην έκθεση αυτή παίρνετε το πρώτο σας μάθημα στη “διαφορετικότητα”.

Με εκτίμηση
Η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων
Μπουσίου Κατερίνα

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *