Ο Μίκης Θεοδωράκης και τα “ομιλούντα τοτέμ” του Τάκη Θεοδωρόπουλου

Τη θέση του  Μ. Θεοδωράκη την έχει θεσπίσει η Ιστορία, δεν είναι θέση αμειβομένων αρθρογράφων προπαγανδιστικών αναγνωσμάτων !!!

Όθων Ιακωβίδης

Ο ευφυής (και λόγιος) αρθρογράφος της “Καθημερινής” κ. Τάκης Θεοδωρόπουλος, με αφορμή την χθεσινή επίσκεψη Τσίπρα στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη, σε σημερινό άρθρο του, την προσομοιάζει σαν ένα προσκύνημα σε “τοτέμ”, στη θέση του
οποίου βάζει τον Μίκη Θ. στον οποίο, μάλιστα, φορτώνει “την αποδοχή του ρόλου του Ιερού Συμβόλου της Αντίστασης κατά των «γερμανοτσολιάδων», και τώρα που μάλλον κανείς πολιτικός δεν θα μπορεί να κατηγορήσει τον άλλον για «γερμανοτσολιά», θα πρέπει και αυτός (ο Μ.Θ) να προσαρμοσθεί στο νέο λεξιλόγιο”.

Επειδή ο κ. Τάκης Θ. προφανώς ζεί, μισθοδοτείται και κινείται στον δικό του “υάλινο κώδωνα” που καμία σχέση δεν έχει με την ζέουσα πραγματικότητα, σύγχρονη και παλαιότερη, αναλαμβάνω αυτοκλήτως να τον πληροφορήσω ότι ο Μίκης Θεοδωράκης, αφού τους Γερμανοτσολιάδες τους γνώρισε σ’ όλη τους τη “μεγαλοπρέπεια” και τους πολέμησε (κατά τα χρόνια της ένοπλης αντίστασης στους Γερμανούς) χτυπώντας τους με πραγματικές σφαίρες, 25 χρόνια μετά, πολέμησε χτυπώντας και τη στρατιωτική χούντα με τις γνωστές σε όλο τον κόσμο μουσικές σφαίρες του, κερδίζοντας έτσι τη θέση του Ιερού Συμβόλου της Αντίστασης κατά της Υποδούλωσης και της Βαρβαρότητας, καταστάσεις τις οποίες υπηρετεί πιστά ο κ. Τάκης Θεοδωρόπουλος. με τα (ομολογουμένως) ευφυή και χαριτωμένα άρθρα του.

Τη θέση αυτή (του συμβόλου της αντίστασης κατά της Υποδούλωσης και της Βαρβαρότητας) δεν την “αποδέχεσαι ασμένως” (όπως γράφει ο κ. Τάκης Θ.) που σημαίνει ότι κάποιοι σου την προσφέρουν (όπως τις θέσεις αμειβομένων αρθρογράφων προπαγανδιστικών αναγνωσμάτων).

Τη θέση αυτή την έχει θεσπίσει η Ιστορία και την κατακτούν μόνον πολύ λίγοι, που έχουν την ψυχή και το σθένος να ξεπεράσουν τα ανθρώπινα και να γίνουν σύμβολα ηρωισμού και μεγαλοσύνης.

Οι δουλοπρεπείς, το μόνο που μπορούν να κάνουν, είναι να χλευάσουν τον ηρωισμό και τη μεγαλοσύνη, που δεν μπορούν να διανοηθούν….

Ο ευφυής (και λόγιος) αρθρογράφος της “Καθημερινής” κ. Τάκης Θεοδωρόπουλος, έδωσε, με το άρθρο του αυτό, τα διαπιστευτήριά του.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *