“ΜΝΗΜΟΝΙΟ”: ΤΟ ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ

Μετά το χθεσινό τελεσίγραφο που επέδωσαν οι Ευρωπαίοι “εταίροι /δανειστές” στην Ελλάδα, τί , πράγματι, “παίζεται” στη διαπραγμάτευση που η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ διεξάγει για το Ελληνικό Δημόσιο Χρέος ;

Η δικαιολογία που ακούγεται από τους “δανειστές” (“οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται”) είναι πολύ αδύνατη για να κάνει πιστευτό πως μπορεί η μή τήρηση των όρων μίας συμφωνίας, όπως τη θέλει ο ένας, (και χωρίς ο άλλος να αναιρεί την ουσία της συμφωνίας, αφού παραδέχεται πως χρωστά και δηλώνει πως θα πληρώσει) να φθάνει να αποτελεί την αιτία της δημιουργίας κινδύνου για τη πτώχευση μίας Χώρας και του ρίσκου διάλυσης ολόκληρου του Eurogroup (και “θάνατο” του Ευρώ).
Οπότε, ας δούμε λίγο πιο ψύχραιμα, τα πράγματα.
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ 1η: Τα ποσά που “παίζονται” για τη διευθέτηση του Δημόσιου Χρέους της Ελλάδας και για την παροχή ρευστότητας για το “πρόγραμμα Γέφυρα” που ζητά, είναι εντελώς ασήμαντα σε σχέση με την οικονομική δυνατότητα του Eurogroup και της Ευρ. Κεντρ. Τράπεζας (ΕΚΤ).
Αυτό το γεγονός, δείχνει από μόνο του, πως το πρόβλημα που ζητά λύση, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ, αλλά καθαρά ΠΟΛΙΤΙΚΟ.
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ 2η: Τα επακόλουθα που “παίζονται”, αν η Ελλάδα πτωχεύσει επισήμως, μη δυνάμενη να πληρώσει κάποιο Ομόλογό της (από αυτά που “τρέχουν” στο εγγύς μέλλον) είναι δραματικά, καθώς:
Στην Ελλάδα, η κοινωνία θα αντιμετωπίσει μία περίοδο μεγάλης οικονομικής υστέρησης (με “αντίδωρο” την απαλλαγή της από το αβάσταχτο Δημ. Χρέος και την απαλλαγή της από την ασφυκτική – μέχρις υποδούλωσης – επιτήρηση της εξόφλησής του ).
Έξω από την Ελλάδα: (α) οι ομολογιούχοι “δανειστές” της, θα χάσουν τα λεφτά τους και (β) το Ευρώ (μαζί με το Eurogroup) θα υποστεί τεράστιο (ίσως και θανατηφόρο) κλυδωνισμό που, όπως αποφαίνονται διακεκριμένοι (νομπελίστες) Ευρωπαίοι και Αμερικάνοι οικονομολόγοι, θα συνταράξει το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα και μάλιστα σε μία παγκόσμια οικονομική συγκυρία, που χαρακτηρίζεται ως ασταθής.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ 3η: Είναι λογικό, τόσο μεγάλα θέματα, να εκτίθενται σε κίνδυνο, για ασήμαντα (σε σχέση με το διακύβευμα) ποσά;;;
Το ίδιο ερώτημα διατυπώνεται και διαφορετικά:
– Είναι δυνατόν, έξυπνοι άνθρωποι (όπως, κατά τεκμήριο, είναι οι υπουργοί Οικονομικών και οι Πρωθυπουργοί στο Eurogroup) να διακινδυνεύουν να χάσουν “100” (από ένα ενδεχόμενο “Grexit”), για να κερδίσουν “2”, από την ικανοποίηση της θέσης τους “Η Ελλάδα να ζητήσει ΠΑΡΆΤΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΆΡΧΟΝΤΟΣ ΠΡΟΓΡΆΜΜΑΤΟς διότι οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται” ;;
Το ιδιο ερώτημα διατυπώνεται και διαφορετικά (πιο λαϊκά):
– Είναι δυνατόν να ρίξει κάποιος μία ζαριά (κύβος=ζάρι & ζαριά=διακύβευμα) που, αν χάσει, θα χάσει 100 και αν κερδίσει, θα κερδίσει 2 ;;;;
Επειδή η απάντηση στο ερώτημα αυτό, (και υπό τις τρείς εκδοχές του) είναι ΟΧΙ, τίθεται το ακόλουθο (κατά τη λογική σειρά) ερώτημα:
– Τί κρύβει, λοιπόν, η “κόντρα” που στο μόνο σημείο που εδράζεται, είναι στο αν η συμφωνία για το “πρόγραμμα Γέφυρα” θα είναι ή δεν θα είναι συνέχεια του προηγουμένου Προγράμματος (αυτού που αποκαλούμε “Μνημόνιο”) ;
Κατά την άποψή μου, δύο τινα υπάρχουν, που μπορεί και να συνυπάρχουν :
Αν το “2” που βλέπουμε εμείς, δεν είναι “2”, αλλά είναι “200” !!!
Αυτό μπορεί να συμβαίνει, αν η παράταση ή η διακοπή του υπάρχοντος “Προγράμματος” (μιλάμε για τα “Μνημόνια”) σημαίνει και την παράταση ή τη διακοπή των επαίσχυντων Μνημονιακών δεσμεύσεων που υποθηκεύουν κάθε Ελληνική περιουσία, δημόσια και ιδιωτική, με όρους πρωτοφανούς οικονομικής και πολιτικής υποτέλειας.
Σύμφωνα με την γνώμη κορυφαίου νομικού και φίλου, Η ΔΙΑΚΟΠΉ τού (μέχρι πρό τινος) “Προγράμματος” (που η Ελληνική κυβέρνηση διαλαλεί ότι επήλθε με την εκλογή της) ΣΗΜΑΊΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΎΣΗ ΙΣΧΎΟΣ ΤΩΝ ΌΡΩΝ ΑΥΤΏΝ. Γι αυτό συναντά την αμετακίνητη στάση των “Δανειστών” (με σημαιοφόρο τη Γερμανία) που έτσι, χάνουν την άνευ όρων υποθήκευση της Ελληνικής Δημόσιας και Ιδιωτικής περιουσίας, η οποία εκτιμάται (από ειδικούς εμπειρογνώμονες) σε κάποια ΤΡΙΣεκατομμύρια, πολλά από τα οποία βρίσκονται σε πρώτες ύλες και πηγές ενέργειας, για τα οποία διψά κολασμένα η βιομηχανική Ευρώπη… και τα οποία έχει κατορθώσει (με τα “Μνημόνια”) να “τα έχει στο χέρι”, για πενταροδεκάρες…… Οπότε, το “προηγούμενο” “Πρόγραμμα” κατά την άποψη των “εταίρων/δανειστών” μας, αξίζει πολλά !! Γι’ αυτό και θέλουν να το διατηρήσουν, “πάση θυσία”, με την αποδοχή μίας ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ του εκ μέρους της Ελληνικής κυβέρνησης.
Αν η “Διεθνής του Χρήματος” (δηλαδή το παγκόσμιο Χρηματοπιστωτικό δίκτυο και το δίκτυο των Πολυεθνικών Εταιρικών κολοσσών, μετά τη γιγάντωση που έχει πάρει κατά την τελευταία 30ετία, με την “απελευθέρωση των αγορών και της κίνησης κεφαλαίων” και την “οικονομική παγκοσμιοποίηση”) έχει πάρει την απόφαση για την ανάδειξη και την επισημοποίηση τής δύναμής της, ως κορυφαίας θεσμοθετημένης διακυβερνητικής δύναμης, που θα διαφεντεύει, από εδώ και πέρα, την πορεία των κοινωνιών, σ’ όλο τον πλανήτη, με μία “Οικουμενική κυβέρνηση” (Global Gonverment) όπως ακούμε τα τελευταία χρόνια από χείλη Ευρωπαίων και Αμερικανών υπουργών και πρωθυπουργών, μεταξύ των οποίων και Ελλήνων που διαχειρίστηκαν τελευταίως τις τύχες της Χώρας!!
Στην περίπτωση αυτή, αποτελεί μία, πρώτης τάξεως ευκαιρία, η παραδειγματική υποταγή των αποφάσεων της Ελληνικής Δημοκρατίας (δηλαδή του κυρίαρχου Ελληνικού Λαού) στις αποφάσεις αυτής της δύναμης !
Να μάθουν όλοι οι Λαοί πως στο εξής, θα επιβάλλεται (πάνω από τη Λαϊκή κυριαρχία) η κυριαρχία της “Διεθνούς του Χρήματος” !! Η “ΝΕΑ ΤΑΞΗ” (The NEW WORLD ORDER) θέλει να δείξει (με παράδειγμα την Ελλάδα) το πώς επιβάλλει την άτεγκτη συμμόρφωση προς αναληφθείσες (;;) οικονομικές υποχρεώσεις που η ίδια αυτή δύναμη θα φορτώνει στους Λαούς των Κρατών, για να κερδοφορήσουν τα, ανά τον κόσμο υποκαταστήματά της (μέσω των δικών της “εργαλείων παραγωγής κέρδους”, γνωστών και ως hedge funds) όπως ακριβώς έχει κάνει με το Δ. Χρέος της Ελλάδας, που το φόρτωσε (με διαβολική ευφυία, τοσο στην Ελληνική κοινωνία, όσο και στους Ευρωπαίους πολίτες των Κρατών του Eurogroup !!….
Ότι από τα δύο και να συμβαίνει (ή και τα δύο μαζί) πρέπει να μας βρούν, εμάς τους Έλληνες, αποφασισμένους να υπερασπισθούμε με όλη μας τη δύναμη και ύπαρξη, τις Αξίες που γέννησε ο πολιτισμός μας: Την Ελευθερία, τη Δημοκρατία, τον Ανθρωπισμό (“πάν μέτρον Άνθρωπος”) που δέχονται άγρια και μεγάλη επίθεση από τη σύγχρονη βαρβαρότητα του επελαύνοντος σκότους που φέρνουν μαζί τους οι δυνάμεις της ΝΕΑΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΤΑΞΗΣ που την προπαγανδίζουν, ανοιχτά πλέον, υπουργοί και πρωθυπουργοί….

Όθων Ιακωβίδης

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *