ΣΟΚ: Όλη η αλήθεια για τη “ΔΩΔΩΝΗ”

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Το κύκλωμα, που λυμαίνεται τη ΔΩΔΩΝΗ και την οδηγεί στην απαξίωση και το ξεπούλημα.

Στις κρίσιμες στιγμές, που περνά η Ελληνική Οικονομία, μια ματιά στις εξελίξεις στη ΔΩΔΩΝΗ τη μεγάλη Ηπειρώτικη γαλακτοβιομηχανία, μπορεί να ερμηνεύσει το κατάντημα, που έχει φτάσει η χώρα μας.
Οι καταστάσεις, που έχουν διαμορφωθεί στη ΔΩΔΩΝΗ, αποτελούν την επιτομή του αυταρχισμού, του…..
νεποτισμού, της τζάμπα μαγκιάς, της φαυλότητας, της αλαζονείας αλλά προπάντων της πρωτοφανούς ανικανότητας, που χαρακτηρίζουν τη σημερινή κυβέρνηση. Αντί για αξιοκρατία και διαφάνεια, που τάχα ευαγγελίζεται ο πρωθυπουργός, επικρατεί με δική του ευθύνη πλήρης αναξιοκρατία και απόλυτο σκοτάδι αδιαφάνειας.
Ένα θρασύ σύστημα παραδιοίκησης συμβούλων, που θυμίζει τους πρασινοφρουρούς της δεκαετίας του ‘80, έχει εγκατασταθεί από το διευθύνοντα σύμβουλο Λευτέρη Κόντο και λυμαίνεται τη ΔΩΔΩΝΗ, παίρνοντας αποφάσεις και ενεργώντας δίχως την έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου, λες και είναι το μαγαζί του πατέρα τους, παίζοντας το βιομήχανο με ξένα κόλλυβα. Την ίδια ώρα η ιστορία της εταιρίας και οι άνθρωποι, που την έχουν οδηγήσει μέχρι εδώ, υβρίζονται και λοιδορούνται δίχως τσίπα στα καφενεία και στα στέκια της πόλης ακόμη και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης από τον διευθύνοντα σύμβουλο.
Η υπομονή όμως έχει εξαντληθεί. Ήδη έχει φανεί η συστηματική προσπάθεια απαξίωσης όλων όσων έχουν επιτευχθεί μέχρι σήμερα, με προφανή σκοπό να διευκολυνθεί το ξεπούλημα της εταιρίας και στο μεταξύ οι ίδιοι να πλουτίσουν εις βάρος της.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος

Ο γνωστός στην Ηπειρώτικη κοινωνία για τα καμώματά του τη δεκαετία του 70 κ. Κόντος έχει οριστεί από τον Πρωθυπουργό διευθύνων σύμβουλος. Μοναδικό προσόν οι προσωπικές του σχέσεις με τον πρωθυπουργό, είχε παντρέψει την αδελφή του Σοφία με τον κ. Κατσανέβα, ενώ στο σπίτι του σήμερα οικουρεί η κ. Μαργαρίτα Παπανδρέου, μητέρα του κ. Παπανδρέου,.
Η ανυπαρξία τυπικών και ουσιαστικών προσόντων σε παράβαση του κανονισμού λειτουργίας της εταιρίας, που απαιτεί από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο τουλάχιστον την κατοχή πτυχίου Πανεπιστημίου, η προφανής ανικανότητά του να κατανοήσει τη σύνθετη πραγματικότητα, που διαμορφώνεται διεθνώς στη σύγχρονη αγορά τροφίμων, ανικανότητα την οποία αντιλαμβάνεται και ο πλέον ανίδεος περί την επιχειρηματική δραστηριότητα συνομιλητής του, όλα αυτά παραμερίζονται μπροστά στις επιταγές της οικογένειας Παπανδρέου.
Ο κ. Κόντος, έχει φυσικά ένα μοναδικό προσόν, την εμπειρία να καταστρέφει επιχειρήσεις. Ήταν τη δεκαετία του ‘80 ο αρχιτέκτονας της καταστροφής της μεγάλης ελληνικής βιομηχανίας ΕΛΙΝΤΑ, που λίγο έλειψε να τον οδηγήσει στο ειδικό δικαστήριο. Αλλά και στις προσωπικές του επιχειρήσεις έχει συσσωρεύσει χρέη εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία φαίνεται θέλει να ξεχρεώσει μέσω της ΔΩΔΩΝΗΣ.
Ήδη με την πολιτεία του αυτούς τους 15 μήνες ο κ. Κόντος έδειξε τις προθέσεις του παραβιάζοντας κάθε διαδικασία και κανονισμό της εταιρίας. Παράλληλα επέδειξε τον συμπλεγματικό του χαρακτήρα, υβρίζοντας και απειλώντας καθημερινά παραγωγούς, πελάτες, εργαζόμενους και κάθε συνεργαζόμενο με την εταιρία επιχειρώντας συνειδητά να απαξιώσει την ιστορική διαδρομή της και να δημιουργήσει τις συνθήκες τρομοκρατίας, που θα του επιτρέψουν να υλοποιήσει τα σχέδιά του.
Δεν παραλείπει, βέβαια, να επιβαρύνει πέραν του παχυλού μισθού του με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ την εταιρία έχοντας καταφέρει σε ένα μόλις χρόνο και σε περίοδο οικονομικής κρίσης να διπλασιάσει τα έξοδα διοικητικής λειτουργίας της.
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.
Πρόεδρος της εταιρίας, έχει οριστεί ένας άλλος άνθρωπος του περιβάλλοντος του πρωθυπουργού, ο κ. Παλαιοθόδωρος σύζυγος της πρώην συζύγου του κ. Παπανδρέου. Με οφθαλμοφανή προσωπική αδυναμία, λόγω και των προβλημάτων υγείας, που αντιμετωπίζει, του είναι αδύνατον να αντιπαρατεθεί στη θρασύτητα του κ. Κόντου και παρακολουθεί αμέτοχος τα τεκταινόμενα δίνοντας κάλυψη στην απαξίωση της εταιρίας.
Όμως δεν μένει καθόλου αμέτοχος στη λεηλασία της λαμβάνοντας ετήσιο μισθό 100.000 € -ενώ οι προκάτοχοί του στη θέση του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου δεν ξεπερνούσαν τις 6.000 € ετησίως- και μη διστάζοντας κάθε φορά που έρχεται στη ΔΩΔΩΝΗ να προσκομίζει επιπρόσθετα αποδείξεις δαπανών χιλιάδων ευρώ από οικογενειακά του έξοδα, που εισπράττει ανερυθρίαστα, αν και δεν έχουν καμία σχέση με τη λειτουργία της εταιρίας.
Ο Οικονομικός Σύμβουλος
Παρανόμως, χωρίς προκήρυξη της θέσης και σε καταστρατήγηση των διατάξεων περί υπαγωγής των προσλήψεων της εταιρίας στον ΑΣΕΠ, προσελήφθη άλλος ένας κολλητός, ο εκ Κοζάνης ορμώμενος κ. Σταθόπουλος Χρήστος. Ο κ. Κόντος τον προσέλαβε ως οικονομικό διευθυντή, θέση που εντάσσεται στην υπηρεσιακή δομή, παραβιάζοντας και τον κανονισμό εργασίας, ο οποίος προβλέπει συγκεκριμένα προσόντα, συγκεκριμένη διαδικασία επιλογής και συγκεκριμένο ύψος αμοιβής για τη θέση αυτή.
Ο κ. Σταθόπουλος προέρχεται από μια άσχετη με τον κλάδο της γαλακτοβιομηχανίας με το ¼ του μεγέθους της ΔΩΔΩΝΗΣ εταιρία. Έτσι τα ουσιαστικά του προσόντα δεν σχετίζονται στο παραμικρό με αυτά, που είναι απαραίτητα, για τη θέση στην οποία τοποθετήθηκε. Την ίδια ώρα στην εταιρία εργάζονται επί μακρόν στελέχη με μοναδικές δεξιότητες, γνώσεις και εμπειρία, που έχουν φτάσει τη ΔΩΔΩΝΗ εδώ που βρίσκεται σήμερα και, αν μη τη άλλο, θα έπρεπε να συναξιολογηθεί με διαφανή τρόπο η καταλληλότητά τους -όχι βέβαια από τον ανεπαρκή και άσχετο με τα οικονομικά κ. Κόντο- για τη θέση του οικονομικού διευθυντή.
Με το παράνομο, προκλητικό τριετές χρυσό συμβόλαιο των 7.000 € μηνιαίως, το οποίο συνήψε με τον κ. Κόντο, ο κ. Σταθόπουλος αναμένεται να στοιχίζει στην εταιρία περί τα 160.000 ευρώ ετησίως, αφού του χορηγούνται επίσης το ενοίκιο του σπιτιού του στα Ιωάννινα και φυσικά τα διάφορα προσωπικά του έξοδα, ενώ το συμβόλαιό του προβλέπει και την αγορά αυτοκινήτου -όχι βέβαια οικολογικού-, που θα πληρώσει η ΔΩΔΩΝΗ.
Ο Εμπορικός Σύμβουλος
Άλλος ένας πρωθυπουργικός κουμπάρος προσλήφθηκε σε καθεστώς αδιαφάνειας και παρανομίας ως σύμβουλος επί των εμπορικών θεμάτων του κ. Κόντου, ο κ. Καλύβας Ιωάννης, ο οποίος είχε την τύχη να τον παντρέψει ο αδελφός του πρωθυπουργού Νίκος Παπανδρέου. Ο κύριος αυτός λαμβάνει την αργομισθία του 3.500 € μηνιαίως μαζί με τα προσωπικά του έξοδα στο σπίτι του στην Αθήνα, αφού επί 8 μήνες δεν έχει προσφέρει το παραμικρό έργο στην επιχείρηση.
Ο Τεχνικός Σύμβουλος
Χωρίς καμία θεσμική ιδιότητα και δήθεν αμισθί, ο συνταξιούχος από το 2003 κ. Δερβέντζας Λεωνίδας φίλος του κ. Κόντου λύνει και δένει στο ΔΩΔΩΝΗ, αφού διευθύνει στην ουσία το εργοστάσιο. Στην πραγματικότητα ωφελείται ποικιλοτρόπως με διάφορες παροχές, που του εξασφαλίζει ο κ. Κόντος όπως ταξιδάκια αναψυχής, έξοδα κίνησης, τηλεφωνική σύνδεση και κάθε τύπου προσωπικά έξοδα.
Επίσης, ένα ανοιχτό υπόλοιπο κάποιων δεκάδων χιλιάδων ευρώ στο ταμείο της εταιρίας δημιουργεί πολλά ερωτηματικά.
Πολλά ακόμη κωμικοτραγικά περιστατικά δείχνουν τη λεηλασία, που γίνεται εις βάρος της εταιρίας, ορισμένα των οποίων απαιτούν την επέμβαση των εισαγγελικών αρχών.
Το σπίτι που διαμένει ο κ. Σταθόπουλος είναι ιδιοκτησίας του κ. Δερβέντζα. Υψηλότατο ενοίκιο 500 € για ένα μόνον άτομο, η οικογένεια του κ. Σταθόπουλου μένει εκτός Ιωαννίνων και ανεξέλεγκτα κοινόχρηστα πληρώνει παρανόμως η ΔΩΔΩΝΗ κάθε μήνα. Όλοι αντιλαμβάνονται τα κριτήρια με τα οποία επελέγη το συγκεκριμένο διαμέρισμα. Πρόσφατα μόλις η ΔΩΔΩΝΗ πλήρωσε για πετρέλαιο θέρμανσης το ποσό των 2.000 € για το σπίτι του κ. Δεβέντζα.
Με το Νόμο υπ’ αριθμ. 3899/17-12-2010 νομοθετήθηκε η μείωση των μισθών των εργαζομένων στην ΑΤΕ και στις θυγατρικές στης κατά 10% από την 1/1/2011. Πράγματι οι εργαζόμενοι στη ΔΩΔΩΝΗ υπέστησαν άμεσα τη μείωση αυτή. Με έγγραφό της η ΑΤΕ, από τον Δεκέμβριο ακόμη, διευκρίνισε ότι η μείωση αυτή αφορά και στον ίδιο τον διευθύνοντα σύμβουλο, στους νομικούς συμβούλους, στον εμπορικό και στον οικονομικό σύμβουλο και στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τα οποία μάλιστα θα έπρεπε να στερηθούν και των εξόδων παράστασης. Όμως ο κ. Κόντος έκρυψε στο συρτάρι του το έγγραφο αυτό και συνέχισε να πληρώνεται μαζί με τους υπόλοιπους όπως πριν.
Ο κ. Σταθόπουλος, μόλις τον τρίτο μήνα της παρουσίας του στην εταιρία χάρισε στον εαυτό του και ένα δωράκι 5.600 € επί πλέον όσων προβλέπονται από το χρυσό του συμβόλαιο, αφού εισέπραξε και επίδομα ισολογισμού για το 2011 αν και δεν το δικαιούται. Δεν αμείβεται με την συλλογική σύμβαση, που προβλέπει την καταβολή του επιδόματος αυτού και το παράνομο συμβόλαιό του δεν το προβλέπει. Είναι γλυκό το άτιμο το μέλι.
Οκτώ τηλεφωνικές συσκευές, τέσσερις φορητούς υπολογιστές, έξι τηλεφωνικές συνδέσεις, έχει προμηθευτεί μέσα σε ένα χρόνο η ΔΩΔΩΝΗ για τις ανάγκες των προαναφερθέντων, όταν ο επί έξι χρόνια πρώην γενικός διευθυντής δεν είχε καν εταιρική τηλεφωνική σύνδεση.
Η νεαρά κυρία, που ασκεί χρέη γραμματέως του Διοικητικού Συμβουλίου δεν έχει ουδέποτε προσληφθεί και εργάζεται παρανόμως, αφού δεν έχει δηλωθεί στο ΙΚΑ, μιας και σύμφωνα με τον κ. Κόντο υποτίθεται ότι εργάζεται αμισθί. Απόλυτη γελοιοποίηση μιας ανώνυμης εταιρίας κρατικού ενδιαφέροντος.
Τέσσερα ταξίδια με έξοδα της εταιρίας στην Κίνα στην οποία διατηρεί εμπορικές σχέσεις με τις προσωπικές του επιχειρήσεις και άλλα δύο με στις ΗΠΑ μαζί με τον κ. Δερβέντζα έχει κάνει μέσα στο σύντομο χρονικό διάστημα της παρουσίας του ο κ. Κόντος, φυσικά χωρίς κανένα αποτέλεσμα για τη ΔΩΔΩΝΗ.

Επί τέλους ο Διοικητής της ΑΤΕ και ο Πρωθυπουργός πρέπει να παρέμβουν.
Δεν μπορούν να προσποιούνται άγνοια.
Μια και μόνη λύση υπάρχει.
Να απομακρυνθούν άμεσα από τη ΔΩΔΩΝΗ οι κουμπάροι και οι κολλητοί και να διαταχθεί ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ της εταιρίας.

http://epirusworld.blogspot.com/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *