Διορισμοί: Εκμαύλισαν τον λαό, ζητούν και τα ρέστα

Αυτή η συζήτηση σχετικά με το ποιοι διόρισαν ποιους και πόσους στην Ελλάδα καταντά τουλάχιστον αηδιαστική. Εξίσου αηδιαστική είναι και η προσπάθεια να ρίχνει ο ένας τα βάρη στον άλλο – κυρίως όταν αυτή η προσπάθεια προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ που έμεινε πολλά χρόνια στην εξουσία και αν σκόπευε να …..

αλλάξει κάτι θα το είχε κάνει.
Συνέβη, όμως, το ακριβώς αντίθετο. Τα στοιχεία, που δεν αμφισβητούνται, δείχνουν πως όχι μόνο δεν έγινε καμιά προσπάθεια, αλλά οργανώθηκε μια ολόκληρη επιχείρηση υφαρπαγής ψήφων, με τον λογαριασμό να πηγαίνει πάντα στους φορολογούμενους.
Και δεν αποτελεί επιχείρημα ότι επί ΠΑΣΟΚ δημιουργήθηκε το ΑΣΕΠ. Διότι από το 1994 (νόμος 2190) που ψηφίστηκε ο νόμος για το ΑΣΕΠ μέχρι το 2004, επινοήθηκαν 49 τροποποιήσεις του, προκειμένου να εξυπηρετηθούν κομματικά ρουσφέτια.
Παράλληλα, επινοήθηκε και ο θεσμός των συμβασιούχων, με στρατιές ανθρώπων να τελούν επί χρόνια υπό ομηρία, χωρίς βέβαια να έχουν περάσει από την βάσανο του ΑΣΕΠ. Σύμφωνα δε με όλες τις εκθέσεις του ΑΣΕΠ, από το 2001 ως το 2003 σημειώθηκαν σταθερά παράνομες προσλήψεις με συνάψεις συμβάσεων έργου.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, οι περισσότερες προσλήψεις έγιναν τα έτη 1995, 1996, 2000, 2002 και 2003, ενώ το 2001 υπήρξε η χρονιά που εμφάνισε περισσότερες προσλήψεις ακόμη και από το ολυμπιακό 2004 – προφανώς λόγω των υποσχέσεων που είχαν δοθεί στις εκλογές του 2000.
Αυτό στάθηκε δυνατόν επειδή είχε ψηφιστεί ο νόμος 2839 του 2000, με τον οποίο, σύμφωνα με έγγραφα του ίδιου του ΑΣΕΠ «επήλθαν νέες σημαντικές μεταβολές στο σύστημα προσλήψεων του ΑΣΕΠ προς την κατεύθυνση περαιτέρω εξασθένισης των ελεγκτικών αρμοδιοτήτων του».
Αθώα είναι όλα αυτά; Συνέβησαν επειδή τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ δεν άντεχαν στις πιέσεις των ψηφοφόρων τους και τελικά υπέκυπταν; Δεν υπήρχε καμιά σκοπιμότητα;

Όχι, δεν είναι αλήθεια ότι κάποιοι απλώς υπέκυψαν στις πιέσεις. Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, τότε δεν θα προχωρούσαν σε τροποποιήσεις του νόμου. Και κυρίως δεν θα ψήφιζαν νέους νόμους, που είναι σαφές ότι διατυπώθηκαν ώστε να… προκληθεί η πίεση των ψηφοφόρων.
Τους υποχρέωσε κανείς να ψηφίσουν τους νόμους 2527 του 1997 και 2830 του 2000, χάρη στους οποίους δόθηκε η δυνατότητα στα υπουργεία να προσλαμβάνουν περί τα 15.000 άτομα το χρόνο στις κεντρικές υπηρεσίες τους, με συμβάσεις έργου και χωρίς διαγωνισμούς;
Τους υποχρέωσε κανείς να εισαγάγουν (νόμος 2956 του 2001) τον θεσμό των ενοικιαζομένων εργαζομένων, στους οποίους δόθηκε το προνόμιο να χαρακτηρίζεται η δουλειά τους ως προϋπηρεσία στο Δημόσιο;

Τι θέλουν τελικά να μας πουν; Ότι τους πίεζαν οι ψηφοφόροι και αυτοί έπρεπε να σκέπτονται σατανικά νομοθετήματα για να τους ικανοποιούν, παρακάμπτοντας το νόμο του ΑΣΕΠ;
Τέλος, καλό θα ήταν κάποιοι να ρίξουν μια ματιά στην Ειδική Έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη – ναι, ναι του ίδιου που σήμερα είναι υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων με το ΠΑΣΟΚ – που δόθηκε στη δημοσιότητα το 2007 και αφορούσε στον έλεγχο των προσλήψεων κατά την δεκαετία 1994-2004.

Σύμφωνα με αυτήν την έκθεση, κατά το (εκλογικό έτος) 2000, εννέα στις δέκα προσλήψεις έγιναν κατά παράβαση του νόμου Πεπονή και στη δεκαετία 1994-2004 επτά στους δέκα διορισμούς ελέγχονται για τη νομιμότητά τους.
Μετά από τα παραπάνω, είναι τουλάχιστον εκνευριστικό να υποστηρίζουν κάποιοι πως πιέζονταν από τον λαό. Γιατί η αλήθεια είναι ότι οι ίδιοι επινοούσαν τρόπους για να εκμαυλίζουν τον λαό.
http://www.elzoni.gr/html/ent/130/ent.2130.asp

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

8 Comments

 1. Ανώνυμος

  Μήπως ο σύζυγος της κας:Βούλτεψη,έχει συνεργείο
  καθαρισμού ?Αν αληθεύει θα μας πεί πόσο τους πληρώνει και αν οι περισσότεροι είναι αλλοδαποί?
  Είναι ασφαλισμένοι ?

  Reply
 2. ohara.gr

  ΕΧΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ.

  ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΝΕΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΣΤΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟΙ ΜΕ ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΤΟ ΕΞΗΣ:

  ΑΥΤΟ ΙΣΧΥΕΙ ΦΥΣΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.

  ΒΡΕΙΤΕ ΕΝΑΝ ΝΕΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΗΛΙΚΙΑΣ ΑΠΟ 30-35 ΕΤΩΝ ΠΟΥ ΝΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΣ ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΜΑΓΑΖΙ.

  ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΝΟΙΧΤΟ ΜΥΑΛΟ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΕΧΕΙ ΠΤΥΧΙΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ, ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΑΚΙΑΣ, ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΛΙΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΨΗ ΕΠΙ ΠΟΛΛΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ, ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΕΤΕ ΤΟΝ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.

  ΑΝ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΔΥΟ ΔΗΜΟΙ ΝΑ ΕΚΛΕΞΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΑΥΤΗ Η ΚΙΝΗΣΗ ΘΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ.

  ΑΝ ΔΕΝ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΕΙΣΑΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ.

  Reply
 3. Ανώνυμος

  ΣΤΙΣ ΜΟΝΟΕΔΡΙΚΕΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ … ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΜΕ ΤΟ ΤΣΟΥΒΑΛΙ !
  ΝΑ ΔΕΙΣ ΚΟΥΜΠΑΡΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ! ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΑΓΜΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΟΥΜΠΑΡΟΣ ΤΟΥ ΜΑΘΟΥΣΑΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ! ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ! ΚΟΡΟΪΔΟ ΕΙΣΑΙ ;
  ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΤΟ ΒΟΔΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !

  ΥΔΡΑΙΟΣ

  Reply
 4. ohara.gr

  ΠΟΤΕ ΕΙΧΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ; ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΟ ΛΟΓΟ ΟΤΙ Η ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ.

  ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΟΛΑ.

  ΙΣΩΣ ΑΝ ΕΙΧΑΜΕ ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΓΕΝΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΝΕΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΙΣΩΣ ΝΑ ΑΛΛΑΖΕ.

  Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΟΣΟ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΤΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΩΡΑΙΝΕΙ.

  Reply
 5. Ανώνυμος

  ΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ ΟΓΔΟΝΤΑ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΑΝ ΟΙ ΨΕΥΤΟΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ Ο ΑΣΕΠ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΓΙΝΟΤΑΝ ΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ; ΚΑΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ!

  Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *