Ποιά βουλευτής-έκπληξη έχει το πορτρέτο του Λένιν στο γραφείο της

Πολλά και περίεργα αιτήματα για τη διακόσμηση των γραφείων αξιωματούχων… της Βουλής έχει δεχτεί τα τελευταία χρόνια ο Γιάννης Μετζικώφ, που είναι υπεύθυνος για την πινακοθήκη της εθνικής μας αντιπροσωπίας και για τη διαμόρφωση και διακόσμηση των γραφείων της, αλλά αυτό που του τέθηκε από τη νεοεκλεγμένη γ’ αντιπρόεδρο του Κοινοβουλίου, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, δεν έχει προηγούμενο.

Η κυρία Χαραλαμπίδου, που έχει εκλεγεί με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Θεσσαλονίκης και είναι και πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας του Κοινοβουλίου, όταν εγκαταστάθηκε στο γραφείο της, έφερε μαζί και έναν τεράστιο πίνακα του ηγέτη της Σοβιετικής Επανάστασης Βλαντιμίρ Λένιν. Αφού φρόντισε να τοποθετηθεί ο πίνακας σε περίοπτη θέση, κάλεσε τον κ. Μετζικώφ και του ζήτησε να της βρει ορισμένους άλλους πίνακες που να ταιριάζουν με εκείνον του Λένιν.

Σύμφωνα με τα Παραπολιτικά, ο κ. Μετζικώφ προφανέστατα βρέθηκε σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, διότι η Πινακοθήκη της Βουλής δεν διαθέτει πίνακες που να θυμίζουν την Οκτωβριανή Επανάσταση. Τελικά, κάτι κατάφερε να εντοπίσει προκειμένου να ικανοποιηθεί η γ’ αντιπρόεδρος της Βουλής, η οποία προέρχεται από την ΚΝΕ, στην οποία οργανώθηκε τη δεκαετία του ’70, και στη συνέχεια εντάχθηκε στο ΚΚΕ πριν γίνει μέλος του Συνασπισμού και μετά του ΣΥΡΙΖΑ. Κάπως έτσι εξηγείται η λατρεία της προς τον Λένιν και ό,τι σχετικό συμβολίζει η «παρουσία» του -μέσω του πίνακα ζωγραφικής- στο γραφείο της.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *