Τελευταία Νέα

Προσοχή, μη φύγει κανένας πόντος από το …καλσόν του μνημονιακού ζεύγους…

Γράφει ο Μαγια

Η τέταρτη κατά σειρά επέτειος του ιστορικού «ΟΧΙ» απέναντι στον φασιστικό άξονα, που συμπίπτει με το δραματικό «ΝΑΙ» των…

πολιτικών ανδρεικέλων στους σύγχρονους εισβολείς: Την Τρόικα των αποικιοκρατών.
Οι δύο κυβερνητικοί εταίροι πλήρως υποταγμένοι στα κελεύσματα των δανειστών, καθαγιάζουν την αναγκαιότητα του Μνημονίου και καταβάλλουν επίπονες, πλην μάταιες προσπάθειες να πείσουν ότι όλα πλέον βαίνουν καλώς.
Μάλιστα, από τη Θεσσαλονίκη, τους έτεινε για μια εισέτι φορά χείρα βοηθείας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. «Τα μηνύματα είναι εξαιρετικά σύγχρονα, αυτά που με κάνουν να είμαι αισιόδοξος ότι θα ξεπεράσουμε την κρίση, γιατί έτσι στο μυαλό μου τοποθετώ τη μάχη που δίνει ο ελληνικός λαός με τις δύσκολες μάχες που έδωσε στο παρελθόν και ήταν νικηφόρες», δήλωσε ο Κ. Παπούλιας.
Θαυμάσια, τώρα …ησυχάσαμε! Ολοι αυτοί που διαγκωνίζονται, πως θα φανούν πιο υποχωρητικοί, πιο πρόθυμοι, πιο δεκτικοί στα βάρβαρα προτάγματα της διεθνούς τοκογλυφίας, θα …σώσουν (προφανώς δια της καταστροφής) τη χώρα…. Προσεκτικά, όμως, μη φύγει και κανένας πόντος από το …καλσόν.
Βέβαια, ο Κ. Παπούλιας, ως λαό θα πρέπει να θεωρεί τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους εργαζόμενους, τους επαγγελματίες, τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες. Όλους όσους οι μνημονιακές πολιτικές λεηλατούν, ρημάζουν και εκδικούνται. Και για της γραφής το αληθές, σήμερα στην ηλεκτρονική έκδοση του Spiegel έχει αναρτηθεί έρευνα στην οποία τονίζεται: «Ο φόβος και η οργή του κόσμου πηγάζει από το γεγονός ότι οι πολιτικές και οι οικονομικές ελίτ δείχνουν να μην έχουν επηρεαστεί από την κρίση»!
Το αμετανόητο μνημονιακό ζεύγος, Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, ψεύδεται ασυστόλως. Μιλά ανενδοίαστα για φοροδιαφυγή που ελέγχεται. Ομως την ίδια ώρα δρομολογεί τεχνηέντως την παραγραφή όλων των μεγάλων υποθέσεων ξεπλύματος και εξαγωγής χρημάτων στο εξωτερικό. Οι περίφημες λίστες Λαγκάρντ, Λίχτενσταϊν, Λουξεμβούργου, οι λίστες με τους πλούσιους Ελληνες που αγόρασαν ακίνητα στο Λονδίνο και αλλού, θα μείνουν στην ιστορία, ακριβώς επειδή δεν ελέγχθηκαν ποτέ!
Ο νέος ενιαίος φόρος ακινήτων, που μόλις παρουσιάσθηκε, επιβαρύνει το μέσο νοικοκυριό στη χώρα και ελαφρύνει τους μεγαλόσχημους του μεγάλου πλούτου. Η αλητεία έγκειται εδώ, στη μετονομασία του φόρου. Δεν αντικαθιστά άλλους, υφιστάμενους όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση. Είναι η συνέχεια του χαρατσιού με άλλο τρόπο. Η κοροϊδία των πολιτών συνεχίζεται και αυξάνεται.
Το σύνθημα, «φέρτε πίσω τα κλεμμένα» είναι πλέον επίκαιρο όσο ποτέ.
Αυτήν τη φορά η κυβέρνηση Σαμαρά έχει αυτοπαγιδευθεί στους λεονταρισμούς της προς την Τρόικα, που σύντομα θα μεταμορφώσει και πάλι σε εκβιασμούς προς τον λαό. Χωρίς όμως, πλέον, να έχει τα περιθώρια για νέα κόλπα.
Στην εποχή της πιο βαθιάς κρίσης, μας κυβερνούν πολιτικοί που δέχτηκαν να κάνουν τη «βρώμικη δουλειά» για λογαριασμό αυτών που πλούτιζαν και εξακολουθούν να πλουτίζουν ρουφώντας το αίμα και τη ζωή μας. Τη δική μας και των παιδιών μας.
Καρφί δεν τους καίγεται για τον ανθρώπινο πόνο, το δράμα και την ανθρωπιστική καταστροφή που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στη χώρα.
Οι μέρες συσσωρεύουν αθλιότητα και απελπισία, που πάνω τους κερδοσκοπούν πολιτικά, πλήθος πολιτικών αγυρτών και πολύχρωμων τρωκτικών.
Νιώθεις όχι απλώς ότι είσαι κόντρα στο ρεύμα, αλλά μέσα σε ένα κελί φυλακισμένος!

Υ.Γ. «Άκου λοιπόν. Είτε φταις είτε όχι, αν δεν μπορείς άλλο να παλέψεις θα πεθάνεις»
(Μπ. Μπρεχτ)

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *