Η ΕΡΤ, οι Καλφαγιάννηδες και η προβοκάτσια

Αν νομίζατε ότι έχει και η προβοκάτσια τα όριά της, μάλλον κάνατε λάθος. Μάλλον, κάποιοι δεν έχουν κανένα όριο, όταν πρόκειται να προωθήσουν τις προσωπικές τους επιδιώξεις.

Δεδομένο πρώτο: η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου έριξε -δια χειρός Κεδίκογλου, για να μην ξεχνιόμαστε…- το πρωτοφανές φασιστικό «μαύρο» στη δημόσια ραδιοτηλεόραση. Έκαναν αυτό που δεν έχει διανοηθεί να κάνει καμία άλλη κυβέρνηση, πουθενά στον πλανήτη, όσο ολοκληρωτική κι αν ήταν, μόνο και μόνο για να σκύψουν υπάκουα και να εκτελέσουν τις αιμοδιψείς εντολές των αφεντικών τους, των τροϊκανών, που απαιτούσαν το αίμα 2.500 Ελλήνων δημοσίων υπαλλήλων.Δεδομένο δεύτερο: Η κυβέρνηση Τσίπρα προχώρησε στην επαναλειτουργία της ΕΡΤ, δρομολογώντας τις σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις αμέσως μόλις ανέλαβε την εξουσία. Πιστή στις προεκλογικές της υποσχέσεις επαναφέρει τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα, προς μεγάλη απογοήτευση των καναλαρχών και επαναπροσλαμβάνει όλους τους εργαζόμενους που τους έφαγε το «μαύρο».
Σπάει το μονοπώλιο της Digea και, επιπλέον, προχωρά στη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου, υποχρεώνοντας τα ιδιωτικά κανάλια να καταβάλουν το τέλος που τους χάριζαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις (με αντάλλαγμα να παίζουν τα παιχνίδια της προπαγάνδας τους εις βάρος του ελληνικού λαού) και προκηρύσσει επιτέλους της άδειες, ώστε και να πληρώσουν οι καναλάρχες για την εκμετάλλευση του περιουσιακού στοιχείου της πατρίδας μας και να μπουν νέοι παίχτες στο παιχνίδι και να τελειώσουν τα παιχνίδια διαπλοκής.

Ομως, όχι. Σε κάποιους δεν αρέσουν όλα αυτά. Οπως, για παράδειγμα, στον πρόεδρο της ΠΟΣΠΕΡΤ, Παναγιώτη Καλφαγιάννη, ο οποίος τραβάει το δικό του, μοναχικό δρόμο του αντάρτικου. Γιατί, προφανώς, στόχος του δεν ήταν να τελειώνουμε με το «μαύρο». Γιατί, προφανώς, στόχος του δεν ήταν μόνο η επαναπρόσληψη των εργαζόμενων. Τώρα… μη μας ρωτήσετε ποιος ακριβώς είναι ο στόχος του. Δεν τον έχουμε καταλάβει.

Οποιος κι αν είναι, όμως, ο στόχος του, χάνεται πίσω από τις άναρθρες κραυγές όλου του τελευταίου διαστήματος. Όπως, λίγο νωρίτερα σήμερα, όταν ο Καλφαγιάννης επέλεξε να διακόψει -με πρωτοφανή τρόπο- την ομιλία του πρωθυπουργού, στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ…

Την ώρα, λοιπόν, που ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόταν στην επαναλειτουργία της ΕΡΤ, ο Καλφαγιάννης -όπως, προφανώς, είχε σχεδιάσει- πετάχτηκε και φώναξε «Ναι, αλλά αφήσατε τους εργαζόμενους απέξω, κ. πρωθυπουργέ». Η αποδοκιμασία των παρευρισκόμενων ήτανπλήρης, τόσο για το γεγονός ότι κανείς δεν καταλαβαίνει τι εννοεί κάποιος όταν ισχυρίζεται ότι μένουν έξω οι εργαζόμενοι όταν όλοι επαναπροσλαμβάνονται, όσο και για τον τρόπο με τον οποίο επέλεξε ο Καλφαγιάννης να θέσει το όποιο ζήτημα θεωρεί ότι έχει. Κάποιοι, μάλιστα, από το ακροατήριο μίλησαν και για προβοκάτσια. Σχολίασαν μάλιστα με νόημα ότι δεν είδαν τον κ. Καλφαγιάννη να διακόπτει ομιλίες του Σαμαρά ή του Βενιζέλου, των συγκυβερνητικών δηλαδή που έριξαν το μαύρο στην ΕΡΤ. Αντίθετα, το έκανε στον πρωθυπουργό που επαναλειτουργεί την ΕΡΤ. Οι αποδοκιμασίες ήταν τόσο έντονες, που ο Καλφαγιάννης υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει την αίθουσα.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, πολύ ήρεμος, συνέχισε την ομιλία του και, λίγο αργότερα, επανήλθε τονίζοντας ότι «την ΕΡΤ δεν την ανοίγουμε μόνο για να βρουν δουλειά οι εργαζόμενοι, αλλά και για να επανέλθει ο πλουραλισμός της ενημέρωσης που είναι υποχρέωσή μας προς τον ελληνικό λαό», δίνοντας έτσι την καλύτερη απάντηση στους… Καλφαγιάννηδες.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ:

toxwni.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *