Μπαλασόπουλος: Απειλεί να γεμίσει την Αθήνα με σκουπίδια

Με σκουπίδια απειλεί να γεμίσει την Αθήνα ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος στην περίπτωση που …
υπερψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο που προβλέπει, μεταξύ άλλων, την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας. Εμφανιζόμενος στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, ο αρχισυνδικαλιστής που ξεκίνησε από το ΠΑΣΟΚ και βρέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε με νόημα: «Για να διασφαλιστεί η εργασία των δημοτικών υπαλλήλων, είμαι έτοιμος να δώσω εντολή στα απορριμματοφόρα να σβήσουν τις μηχανές».

Χωματερές

Κοινώς, να γεμίσει η πρωτεύουσα και όλοι οι υπόλοιποι δήμοι με σκουπίδια που σε συνδυασμό με τη ζέστη θα δημιουργήσουν ανυπόφορο κλίμα για όποιον περπατάει στο δρόμο, δημιουργώντας βέβαια άμεσο κίνδυνο για τη δημόσια υγεία και την εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό. Ο κ. Μπαλασόπουλος πρόσθεσε: «Με τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί, υπάρχουν δήμοι που δεν μπορούν να βάλουν πετρέλαιο στα απορριμματοφόρα, αλλά γι’ αυτά δεν μιλά κανείς. Η τρόικα θέλει αίμα με απολύσεις, αλλά εμείς δεν θα το επιτρέψουμε».

Την ίδια ώρα, στην έκτακτη συνέλευση της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδος, ο πρόεδρός της και δήμαρχος Καλλιθέας Κώστας Ασκούνης πρότεινε την αναστολή λειτουργίας των δήμων από την ερχόμενη Δευτέρα 15 Ιουλίου έως και την Τετάρτη 17 Ιουλίου, ημέρα κατά την οποία θα τεθεί σε ψηφοφορία το επίμαχο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών. Για την Τετάρτη προτείνεται συγκέντρωση όλων των αιρετών δημάρχων στο κέντρο της Αθήνας και ακολούθως πορεία προς τη Βουλή.

Ο αρμόδιος για τις μετατάξεις και τις απολύσεις υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης πάντως δεν φαίνεται να βιώνει και τις καλύτερες μέρες της ζωής του, καθώς σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg δήλωσε πως… δεν κοιμάται καλά τα βράδια. Ωστόσο πρόσθεσε πως υπάρχει μια σιωπηρή πλειοψηφία στην Ελλάδα, που ελπίζει σε μια πραγματική μεταρρύθμιση, υπερασπιζόμενος έτσι το έργο του. Αναφερόμενος στο πολυνομοσχέδιο δήλωσε: «Οπως όλες οι ψηφοφορίες, έτσι και αυτή δεν θα είναι εύκολη, αλλά προσωπικά εκτιμώ ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα ψήφισής του. Η παρούσα κυβέρνηση έχει τώρα μικρότερη πλειοψηφία, αλλά είναι πιο ομοιογενής απ’ ό,τι στο παρελθόν».

Πιέσεις

Την ίδια άποψη όμως δεν έχει και ο βουλευτής Τρικάλων της Νέας Δημοκρατίας Μιχάλης Ταμήλος που έκανε χθες λόγο για τουλάχιστον δέκα «γαλάζιους» βουλευτές που ασκούν πιέσεις στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης να προβεί σε αλλαγές στο πολυνομοσχέδιο, ούτως ώστε να μπορέσουν να το υπερψηφίσουν την επόμενη εβδομάδα.

Espressonews.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *