Η τρόικα παίζει το παιχνίδι των Τούρκων!

Ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Κωστής Μουσουρούλης, είπε την αλήθεια μιλώντας στη Ναυτιλιακή Λέσχη του Πειραιά, ότι «η τρόικα ζήτησε να εκκενωθούν όλα τα ελληνικά νησιά που έχουν λιγότερους από 150 κατοίκους με το επιχείρημα ότι βαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό». Η δήλωση Μουσουρούλη αναστάτωσε το Μαξίμου και…..
το υπουργείο Οικονομικών διότι δεν έπρεπε να αποκαλυφθεί η απαίτηση της τρόικα και ο κ. Στουρνάρας προέβη σε διάψευση.

«Από το υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνεται ότι ουδέποτε τέθηκε θέμα, από την τρόικα, εγκατάλειψης νησιών της ελληνικής επικράτειας».

Οι σχετικές φήμες που μεταδόθηκαν στο διαδίκτυο δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα». Η αλήθεια είναι ότι η τροικανοί το απαίτησαν ξεκάθαρα από τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου. Ο κ. Μουσουρούλης τους το ξέκοψε από την αρχή λέγοντας ότι κάτι τέτοιο δεν το διαπραγματευόμαστε καν. Οι τροικανοί είπαν στον υπουργό «καλά αυτό θα το δούμε» και η συζήτηση τελείωσε. Οι πληροφορίες του spirospero.gr, αναφέρουν ότι η απαίτηση αυτή των τροικανών είχε τεθεί και κατά τις συζητήσεις τους με τον υπουργό Οικονομικών, ο οποίος και αυτός το απέκλεισε. Οι τροικανοί όμως επιμένουν, το θεωρούν σημαντικό πρόβλημα για το πρόγραμμα λιτότητας της Ελλάδας και για να εκταμιευθεί η δόση των 31,5 δις ευρώ.

Τι κρύβει αυτή η απαίτηση των τροικανών; Ασφαλώς και δεν είναι μόνο οικονομικό το θέμα… Η ερήμωση των πολλών ελληνικών νησιών με λίγους κατοίκους διευκολύνει τα επεκτατικά σχέδια των Τούρκων! Θα μπορεί πιο εύκολα η Άγκυρα να τα χαρακτηρίσει ως βραχονησίδες- γκρίζες ζώνες. Είναι απορίας άξιον γιατί ο πρωθυπουργός δεν ξέκοψε το θέμα αφού είναι ευαίσθητος στα εθνικά θέματα…
Η «διάψευση» δεν διευκολύνει το μείζον αυτό θέμα αλλά θέτει σε κίνδυνο τα εθνικά συμφέροντα της χώρας. Η δικαιολογία του κ. Μουσουρούλης μετά την πίεση του Μαξίμου ότι επρόκειτο για πρωταπριλιάτικο αστείο δεν αντέχει σε κριτική και γελοιοποιεί και τον ίδιο και την κυβέρνηση.

Αναμένονται αντιδράσεις από την αντιπολίτευση και το ρεπορτάζ συνεχίζεται…

spirospero.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *